19 / 04 / 2024

taşınmaz kiralamasında kdv alınır mı

taşınmaz kiralamasında kdv alınır mı

Karayolları Genel Müdürlüğü, Sayıştay raporlarını dayanak göstererek otoyol hizmet tesisi işletmecilerinden KDV tahsil etti. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, konuyu ele aldı...

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devlete ait taşınmaz kiralamasında KDV alınır mı?

Karayolları Genel Müdürlüğü, Sayıştay raporlarını dayanak göstererek otoyol hizmet tesisi işletmecilerinden KDV tahsil etti. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, konuyu ele aldı...

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nazım Erdoğan'dan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği değerlendirmesi!

sahibindencom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin, "Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemeyi çok önemli buluyor ve destekliyoruz." dedi.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31274 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31055 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?" sorusunun yanıtını verdi. İşte Demir'in yazısı...

taşınmaz kiralamasında kdv alınır mı Haberi

taşınmaz kiralamasında kdv alınır mı

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyol hizmet tesisi işletmecilerinden KDV tahsilatı yapmasını kaleme aldı.

İşte Nedim Türkmen'in 'Devletten taşınmaz kiralayana KDV şoku' başlıklı yazısı...

Karayolları Genel Müdürlüğü, Sayıştay raporlarını dayanak göstererek otoyol hizmet tesisi işletmecilerinden KDV tahsilatı yaptı. Oysa yasasız vergi alınamaz.

Olay şu: Sayıştay Başkanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2019 Yılı Denetim Raporu'nda; “Otoyol hizmet tesislerinin işletilmesinden kaynaklı kira ödemelerinin Katma Değer Vergisi Kanunu'na tabi olduğu, bu nedenle yatırılan kira bedelleri üzerinden KDV yatırılması gerektiği” tesptini yapıyor. Raporun 36, 37 ve 38'inci sayfalarında yer alan bulgu 18'de; Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kiraya verilen otoyol hizmet tesisleri sıralanarak 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019 yılları ile ilgili olarak alınması gereken Katma Değer Vergisi (KDV) tutarlarını gösteren bir de...