16 / 04 / 2024

tavşancıl cami restorasyon çalışmaları

tavşancıl cami restorasyon çalışmaları

Geçmişin mirası olan tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yapıların geleceğe taşınması için çalışmalarını sürdürüyor...

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Kaya Tavşancı tarafından kuruldu.

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

TOKİ Kütahya'da 2 yeni okul inşa edecek!

Kütahya İli, Merkez İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi (Atatürk MTAL) 24 Derslikli Eğitim Binası, Tavşanlı İlçesi Ulucami Mahallesi (Tavşanlı Anadolu Lisesi) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

TOKİ Kütahya 333 konut ihalesi yarın!

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 3.Etap 333 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Kütahya'ya 333 yeni konut!

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 3.Etap 333 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 3 Kasım 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

TOKİ Kütahya Tavşanlı 481 konut ihalesi yarın!

Kütahya Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 2.Etap 481 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Kütahya Tavşanlı'ya 481 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 2.Etap 481 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 17 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Kütahya Tavşanlı Moymul Mahallesi 981 konut ihalesi 3-4 Aralık'ta!

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 1.Etap 500 Adet Konut ihalesi 3 Aralık, Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 1.Etap 500 Adet Konut ihalesi 3 Aralık'ta...

tavşancıl cami restorasyon çalışmaları Haberi

tavşancıl cami restorasyon çalışmaları

Dilovası Tavşancıl’da bulunan asırlık camii Marmara Depremi’nde hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti. Bu haliyle ibadete de kapalı olan camii yeniden işlevsel hale gelmesi için yoğun bir restorasyon çalışması yürütülüyor. Restorasyon çalışmalarının ardından cami yeniden ibadete açılacak.


HOROSAN SIVASI İLE KAPLANDI


Çürümüş ahşap kısımları temizlenen caminin tek şerefeli minaresi yenilendi. Caminin dış yüzeyi Horosan sıvası adı verilen özel bir karışımla sıvanıyor. Camini çatısı da tamamen elden geçirilerek yenilendi. Dış çalışmaları büyük oranda tamamlanan caminin iç kısmındaki ahşap taşıyıcı malzemeleri yenileniyor.


KARE PLANLI KUBBESİZ


Bodrum, ibadet ve mahvel katından oluşan camii içi ahşaptan cephesi kesme taşlardan oluşuyor. Çarşı Camii Tavşancıl'ın merkezinde yer alıyor. Minberi bulunmadığı için sadece vakit namazlarının kılındığı caminin inşa tarihi ve kimin tarafından yaptırıldığı kesin olarak bilinmiyor. Kare planlı olan caminin,...