26 / 04 / 2024

TCDD etiyopya

TCDD etiyopya

Etiyopya'nın, yeni açılacak demiryolu hattı için yardım isteğine olumlu yanıt veren TCDD, tecrübesini Afrika'ya aktaracak...

Etiyopya'dan Türk inşaat yatırımcılarına fırsat!

Etiyopya-Türkiye arasında yeni dönem başlıyor. Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu’nun Türkiye ziyaretinde önemli görüşmeler yapıldı. İki ülke arasında inşaat yatırımları için fırsat sağlanacak.

Erdoğan Bayraktar, Etiyopya'da TOKİ modelini anlattı!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu’yu bilgilendirdi.

Etiyopya'daki Osmanlı konsolosluğu binası yenilendi!

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.

Etiyopya Addis Build İnşaat Fuarı'nda Türk rüzgarı!

Etiyopya’da başlayan ve ülkenin en büyük inşaat fuarı olma özelliği taşıyan 7. Uluslararası Addis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na Türk yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.

TCDD'nin Pamukkale arsası özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) adına kayıtlı Denizli Pamukkale ilçesi, Pınarkent mahallesinde bulunanarsayı özelleştiriyor. İhaleye en yüksek teklif 965 bin TL bedelle Ateş Gayrimenkul Pazarlama 'dan geldi

Etiyopya, Cibuti ve Çin 4 milyar dolarlık gaz projesi!

Etiyopya, Cibuti ve Çin ortaklığıyla hayata geçirilmesi beklenen 4 milyar dolarlık doğalgaz projesi Cibuti ve Etiyopya arasında inşa edilecek bir doğalgaz boru hattı, sıvılaştırma tesisi ve Cibuti’de inşa edilecek bir ihraç terminalinden oluşuyor.

TCDD’deki özelleştirme protesto edildi!

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), İstanbul 1 No’lu Şube, TCDD’deki özelleştirme uygulamalarını protesto etti. BTS üyeleri, Haydarpaşa Garı’nda açıklama yaptı.

Samsun'da TCDD'nin harabe binası Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüşüyor!

TCDD'nin Samsun eski bakım onarım atölyesi olan ve şimdi atıl durumdaki harabe bina Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüştürülüyor.

TCDD Ankara Celal Bayar Bulvarı'nda köprülü kavşak inşa edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesince,Celal Bayar Bulvarı'ndaki ağaçların bir kısmının, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılacak köprülü kavşak çalışması nedeniyle kaldırıldığı bildirildi.

Etiyopya'da baraj inşası için anlaşma imzalandı!

Etiyopya'nın, Omo Nehri üzerine elektrik üretimi için baraj inşa edecek İtalyan şirketi ile anlaşma imzaladığı bildirildi.

Alsancak'ta TCDD'ye ait bahçe duvarı yıkılıyor!

Alsancak’ın girişinde trafiğin sıkışmasına neden olan TCDD’ye ait bahçe duvarı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yıkılıyor. Yol, yıkımın ardından çift şeritli olacak

TCDD 2016'da YHT projelerine 2 milyar liralık yatırım yapacak!

TCDD'nin 2016 Yılı Yatırım Programı'ndaki ödeneklerinin yüzde 38'i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 2016'da yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapılacak.

TCDD Karakuyu-Bozanönü istasyonları arasındaki yollar yenilenecek!

TCDD İşletmesi 7. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Karakuyu-Bozanönü istasyonları arasında Hızlı Yol Yenileme Makinesi ile yol yenileme çalışmaları esnasında aşağıda tanımlanan işlerin 5 ay süreli aylık 44 işçi ile yapılması işini ihale edecek.

TCDD etiyopya Haberi

TCDD etiyopya


Yüksek hızlı tren projeleri, mevcut sistemin modernizasyonu, ileri demiryolu sanayinin geliştirilmesi ana hedefleri doğrultusunda birçok büyük projeyi hayata geçiren TCDD, tecrübesini Afrika’ya ihraç edecek.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Etiyopya'nın, yeni açılacak demiryolu hattı için yardım isteğine olumlu yanıt veren TCDD, bu ülkede demiryollarının yeniden yapılandırılması, çalışanların eğitimi ve teknoloji transferi gibi konularda aktif görev alacak.


Ortak çalışma çerçevesinde Etiyopyalı demiryolu yetkilileri, Türkiye'de 10-14 Haziran tarihlerinde çeşitli ziyaretlerde...