25 / 04 / 2024

Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi

Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi

Sıfır oranlı emlak vergisinden, geliri olmayan emekliler de faydalanabiliyor. Peki, emekliyseniz ve kiraya verdiğiniz tek eviniz için emlak vergisi ödeyecek misiniz? Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

EYT'li olup da bunu yapmayanlar resmen yandı! Tek 1 kuruş bile emekli maaşı alamayacaklar! Hemen bakın!

EYT'li olup da bunu yapmayanlar resmen yandı... Tek 1 kuruş bile emekli maaşı alamayacaklar... Hemen bakın...

Riskli binalar tek tıkla öğrenilecek!

Tapu ve Kadastro Müdürü Mehmet Zeki Adlı, binalara yönelik inşaat başlama bitiş tarihi, mülkiyet durumu, risk alanda olup olmadığı gibi önemli bilgilere tapu kaydında tek tıkla erişilebileceğini dile getirdi. 

Esenyurt'ta tek mülkü konut olanlara aylık bin 500 TL yardım!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Esenyurt'ta yaşanan sel felaketine ilişkin, "Tek mülkü bir daire olup ve fiili olarak orada oturan 141 aileye çalışma bitinceye kadar 8 ay boyunca aylık bin 500 lira yardım yapacağız" dedi...

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

Üstüne ev olup eşi konut alanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Sözcü Gazetesi yazarı Sezgin Özcan tek konutu olup emlak vergisi ödemeyen vatandaşların eşlerinin bir konut edinmesi durumunda vergi durumlarının ne olacağını açıkladı.

Geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?

Emlak vergisinde tek meskeni olan ve geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet için belediyeye müracaat ediliyor. Peki, bilmeden ödenen emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?

Emekliler emlak vergisi iadenizi aldınız mı?

Emlak vergisinde 200 metrekareden büyük olmayan tek meskeni olan ve geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet kapsamında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler bilmeden ödediğiniz emlak vergisi iadenizi aldınız mı?

Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

Sıfır oranlı emlak vergisinden, geliri olmayan emekliler de faydalanabiliyor. Peki, emekliyseniz ve kiraya verdiğiniz tek eviniz için emlak vergisi ödeyecek misiniz? Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

Tek evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?

Emlak vergisinde bulunan sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması ile tek meskeni olanlar vergiden muaf tutuluyor. Bu uygulamadan yararlanıp yararlanmayacağınızı bilmiyor ve "Tek evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Emekliler emlak vergisinden nasıl muaf olur?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince; Türkiye’de brüt yüzölçümü 200 m2 yi geçmeyen tek meskeni olan geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Peki, emekliler emlak vergisinden nasıl muaf olur?

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için ne yapılır?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek meskeni bulunan mükellefler, vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için ne yapılır? İşte vergi muafiyeti için gerekenler..

Sıfır oranlı emlak vergisi kanunu!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu 'na göre tek meskeni olan ancak geliri olmayan kimseler, vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. İşte Sıfır oranlı emlak vergisi kanunu esasları..

Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi Haberi

Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi

Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Sıfır oranlı emlak vergisinden, geliri olmayan ev hanımları, engelliler, işsizler, gazi ve emekliler faydalanabiliyor.


Muafiyet için 200 metrekareden büyük olmayan tek meskene sahip olma koşulu aranıyor. Peki, emekliyseniz ve kiraya verdiğiniz tek eviniz için emlak vergisi ödeyecek misiniz? Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?


Yukarıda da belirtriğimiz gibi indirimli vergi oranının uygulanması için meskende bizzat oturma şartı aranmamaktadır. Bu nedenle, geliri kanunla kurulan sosyal güvenlik kuruluşlarından aldığı aylıktan ibaret olan ve Türkiye sınırları içinde sahip olduğu brüt alanı 200 m2'nin altında olan tek meskenini kiraya verip kirada oturan emekli şahıs, muayyen...