18 / 04 / 2024

Tekirdağ okul yapımı

Tekirdağ okul yapımı

Tekirdağ'da MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’nın 2019 yılı faaliyet raporuna göre birçok okulun 2019 yılında tamamlanması planlanan onarım ve tadilat işleri bütçe yetersizliği nedeniyle hayata geçirilemedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Tekirdağ Ferhadanlı Göleti'nin yapımı mecliste!

Tekirdağ'da bulunan Ferhadanlı Göleti'nin yapımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'da okul onarım ihaleleri hakkında inceleme başlatıldı!

Malatya Valiliği, okul onarım ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı.

12 yılda Tekirdağ'a yapılan kamu yatırımları mecliste!

2007-2019 yılları arasında Tekirdağ iline yapılan kamu yatırımı tutarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ergene 2 OSB'de 155.8 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Tekirdağ Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tekirdağ Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi 732 hektarlık alanına ait altyapı yapım işini 155 milyon 817 bin 605 TL'ye ihale ediyor.

Bursa'da yıkılan okul binalarının yapımı TBMM'de!

Bursa'da deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yapımına ne zaman başlanacağına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ Kapaklı'da tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Tekirdağ Kapaklı Belediye Başkanlığı, Tekirdağ İli Kapaklı İlçesi'nde bulunan bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Tekirdağ OSB tesisinde inceleme yapıldı!

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ’da yapım çalışmaları devam eden Türkiye’nin en büyük OSB arıtma tesisinde incelemeler yaptı. 

Adana Seyhan'daki okul lojmanının yıkımı mecliste!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin lojman ve futbol sahası alanının başka okul yapımı nedeniyle kullanılması kararını meclis gündemine taşıdı..

Ankara Lalahan'da okul yapımı için arsa bağışı!

Ankara Lalahanlı hayırsever Orhan Bahadır, 2 bin 195 metrekarelik arsasını okul ya da sağlık ocağı yapımı için bağışladı.

Muğla Milas'ta okul yapımı için arsa bağışı!

Muğla’nın Milas ilçesi Boğaziçi Mahallesi’nde hayırseverler, mülkiyetlerindeki arsaları okul yapımı için bağışladı.

Adıyaman Besni'ye 2 yeni okul yapılacak!

Adıyaman Besni İlçesi Kaymakamı Ahmet Gencer, ilçenin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Besni'ye 2 okul yapılacağı müjdesini verdi.

Tekirdağ okul yapımı Haberi

Tekirdağ okul yapımı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinden, “Tasarruf tedbirleri” gerekçesiyle yapılan 2 milyar TL’ye yakın kesinti de, eğitimdeki can alıcı sorunlarıdaha da büyüttü. MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre çok sayıda okulun deprem tahkik ve güçlendirme çalışmaları, bütçe yetersizliği nedeniyle hayata geçirilemedi.

Diğer taraftan MEB yatırım bütçesine 2020 yılı için 5 milyar 830 milyon TL ayırdı. Diyanet’in bütçesi ise 11 milyar 520 milyon TL oldu. Başkanlığın 2019 yılı faaliyet raporunda bulun  “Zayıflıklar Tablosu” da Türkiye’de her geçen yıl daralan ekonominin eğitime etkisini ortaya koydu. Tabloda, “Bütçe imkanlarının kısıtlı olması ve tasarruf tedbirleri nedeni ile halihazırdaki bütçenin bir bölümünün iade edilmesi” zayıflık olarak kabul edildi.

ONARIM İŞLERİ YAPILAMIYOR

Raporda, ekonominin eğitim alanına etkisine yönelik çarpıcı değerlendirmelere de yer verildi. Bütçe imkanlarının kısıtlı...