26 / 04 / 2024

tekkeköy raylı sistem

tekkeköy raylı sistem

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin geçtiği güzergaha can verdiğini belirterek, “Raylı sistem Atakum’u yeni bir Atakum yaptı. Sıra Tekkeköy’de.” dedi.

Tekkeköy hafif raylı sistem inşaatında son durum!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Tekkeköy hafif raylı sistem inşaatında üst yapı işlerinin yüzde 80’inin tamamlandığını, inşaatın 10 Ekim’de biteceğini söyledi.

Trabzon'da 4 yıldır beklenen Raylı Sistem Projesi’nde ilk adım atıldı! 

Trabzonluların 4 yıldır beklediği Raylı Sistem Projesi'nde yeni gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararda yer alan detaylara göre, bu projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Sultangazi-Arnavutköy Raylı Sistem Hattı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Sultangazi-Arnavutköy Raylı Sistem Hattı Projesine ilişkin 17.09.2021 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği itirazı askıya çıkarıldı.

Seyrantepe - Alibeyköy Cep Otogarı Raylı Sistem Projesi imar planı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Seyrantepe - Alibeyköy Cep Otogarı Raylı Sistem Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul'daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

Önceki gün Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro hattının TBM indirme töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul yapılan raylı sistem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Diyarbakır Hafif Raylı Sistem Projesi 2023'te hizmete açılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki hafif raylı sistem projesini 2023 yılında hizmete açacak. 

Afyonkarahisar'a raylı sistem geliyor!

Afyonkarahisar Büyükşehir Belediyesi, kentin trafiğini rahatlatmak için raylı sistem projelerini hayata geçiriyor.

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 263 kilometreye ulaştı!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul’un metro ağını anlattı. " Şu anda 75 kilometre inşaatı devam eden 10 raylı sistem hattımız var" diyen Alpkökin, "En büyük hayalimiz şu anda devam eden projelerin devreye alınması" dedi.

İzmir'de yapımı süren raylı sistem projelerinde son durum ne?

İzmir'de yapımı devam eden raylı sistem projelerinde son durum ne? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve çalışmalardaki son durumu paylaştı.

Bakırköy - Beylikdüzü Raylı Sistem Hattı plan tadilatı askıda!

Avcılar ilçesi, Bakırköy - Beylikdüzü Raylı Sistem Hattı ( Sefaköy - Avcılar - Beylikdüzü Tüyap ) Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde sona doğru!

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Son olarak katener direklerin tel bağlantılarının yapıldığı proje içerisinde yeni yaya üst geçitlerinin de yapımı tamamlandı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı geliyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı için düğmeye basıldı. Proje 290 milyon 350 bin TL'ye mal olacak.

İstanbul'daki raylı sistem projelerine 5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

2021 yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kent içi ulaşım projeleri bütçesinden en fazla payı mega kent İstanbul alırken söz konusu ödeneğin 3 milyar 45 milyon lirası İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Bağlantıları Projesi içinkullanılacak

tekkeköy raylı sistem Haberi

tekkeköy raylı sistem


Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasındaki koordinasyonun ve işbirliğinin sağlanması için gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı belediye ve OKA yetkililerinin katılımıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

RAYLI SİSTEM ATAKUM’U HAREKETLENDİRDİ SIRA TEKKEKÖY’DE

Samsun’da sanattan tarihe, turizmden spora, ulaşımdan kırsal kalkınmaya kadar birçok alanda yapılan çalışmalarda edindiği tecrübeleri katılımcılara anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kat ettiğimiz mesafe gerçekten çok büyük.  Mesela raylı sistem küçük bir iş değil. Kentsel kariyerimizi yükseltmek için yaptığımız önemli bir çalışmaydı. Nitekim raylı sistem Atakum’u hareketlendirdi. Şimdi Tekkeköy’e kadar uzayacak olan raylı sistem Tekkeköy’ü canlandıracak. Ardından Havaalanı’na kadar uzatmayı düşünüyoruz. Raylı sistemin güzergahında olan her yer kentsel dönüşüme, değişime ve gelişime uğrayacak.” diye konuştu.

İNSANLARIMIZIN KÖYLERDEN AYRILMASINI ENGELLEMELİYİZ

Köylerden kente...