19 / 04 / 2024

temel ruhsatı tebliği

temel ruhsatı tebliği

Kimi belediyeler inşaata başlama sürecinde ruhsatın yanı sıra temel tezkeresi veya temel vizesi gibi isimler altında bir başka izni de talep ediyor. Peki, inşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Gelir Vergisi Genel Tebliği 2017!

Gelir Vergisi Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile kira gelir vergisinde yapılan düzenlemeye açıklık getirildi..

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 379!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 379 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile Hazine taşınmazları bitki yetiştirmek için kiralanabilecek.. 

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:484!

Bugünkü Resmi Gazete'de484 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2017 yılı için yüzde 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edildi...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 482!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Eylül 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince vergide izaha davet dönemi başlıyor..

Vergi tekniği raporunun tebliği!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bünyamin Doğrusöz, bugünkü yazısında Vergi tekniği raporunun sonradan tebliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında bir hüküm çıkarılarak, başka bir hüküm eklendi..

Kira banka zorunluluğu tebliği 2017!

Kira banka zorunluluğu 2017 tebliği olan Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 268)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ metni..

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:2!

Bugün Resmi Gazete'de 2 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:1!

Bugün Resmi Gazete'de 1 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı. İşte tebliğin tam metni...

Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Performans Sistemi Tebliği!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Tabi Olacağı Performans Sistemi Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

TMSF'ye devredilen şirketlerin malvarlıkları yönetimi tebliği!

6758 Sayılı Kanunun 19 uncu Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte tebliğte yer alan usul ve esaslar..

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ 19 Kasım 2016 tarihinde 29893 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan değişiklikler..

Vergi usul kanunu genel tebliği sıra no:474!

474 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 11 Kasım 2016 tarihinde 29885 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

temel ruhsatı tebliği Haberi

temel ruhsatı tebliği

İnşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

İnşaata başlanırken, alınması gereken izinler arasında inşaat ruhsatı bulunuyor. Bu ruhsat, resim ve hesapları, elektrik ve tesisat projeleri, statik proje, mimari proje ve ebatlı krokiye veriliyor.


İnşaat ruhsatı alınmadan yapının inşaasına başlanılması halinde cezai yaptırımlar uygulanıyor. Kimi belediyeler inşaat ruhsatının yanı sıra temel tezkeresi veya temel vizesi gibi isimler altında bir başka izni de talep ediyor. Peki, inşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?


Konu ile ilgili olarak Bakanlığın tebliği bulunuyor. Tebliğ gereğince temel vizesinin herhangi bir yasal yönü bulunmamasına karşın, inşaat sürecinin takibi için istenebiliyor.


BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI

Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü


KONU : Ruhsat


İLGİ: 23.10.1989 tarih, 2514-22657 sayılı Genelge.


3194 sayılı İmar Kanunu ile tanımlanan yapıların inşa edilebilmesi için, yapı ruhsatiyesi alınmasının zorunlu olduğu Kanun''un 20. maddesi ile...