26 / 04 / 2024

temel tezkeresi

temel tezkeresi

Kimi belediyeler inşaata başlama sürecinde ruhsatın yanı sıra temel tezkeresi veya temel vizesi gibi isimler altında bir başka izni de talep ediyor. Peki, inşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

İnşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Kimi belediyeler inşaata başlama sürecinde ruhsatın yanı sıra temel tezkeresi veya temel vizesi gibi isimler altında bir başka izni de talep ediyor. Peki, inşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Soil Ada İnşaat Temel Su Yalıtım İzolasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Soil Ada İnşaat Temel Su Yalıtım İzolasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Çiğdem, Yusuf Yeşilkanat tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 6 Ocak'ta kuruldu.

Tosyalı Toyo Çelik temel atma töreni 3 Ocak'ta!

Tosyalı Toyo Çelik temel atma töreni 3 Ocak'ta. Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. üretim tesisleri temel atma töreni 3 Ocak 2015’te Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Osmaniye’de gerçekleşecek.

1972 yılında Haliç Köprüsü'nün temel çalışmalarına başlanmış!

1972 yılında Haliç Köprüsü ayaklarının temel çalışmalarına karada ve denizde başlanmış. İlk sondajlarda Haliç tabanındaki çamur tabakası 60 metreyi aştığı, bazı yerlerde ise 90 metreye kadar ulaştığı tespit edilmiş.

Fikirtepe kentsel dönüşümünde ilk temel atıldı!

Yaklaşık 5 yıldır çalışmaların sürdüğü bölgede ilk temel Teknik Yapı tarafından Concord İstanbul projesinin ilk etabı için atıldı. 617 rezidans daire ve 5 ticari üniteden oluşacak ilk etabın yüzde 76’sının satışı gerçekleşti...

Yükselen Temel Teknolojisi Anonim Şirketi kuruldu!

Yükselen Temel Teknolojisi Anonim Şirketi, Sabri Özerdoğan Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 5 Aralık 2014 tarihinde Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Kardelen Sokak, Palldium Tower'da kuruldu.

Mesa Koza 66'nın temel atma töreni gerçekleşti!

Türkiye inşaat sektörünün güçlü firmalarından MESA'nın, Ankara Gaziosmanpaşa'da hayata geçirdiği yeni projesi MESA KOZA 66'nın temel atma töreni yapıldı. Proje, Mesa Holding imzasıyla yaşama geçiriliyor...

Bursa'da temel kazısında komşu evin duvarı yıkıldı!

BURSA'nın Yıldırım İlçesi Akçağlayan Gül Sokak'ta iş makinesiyle temel kazısı yapan Adem Öksüz öğle saatlerinde işinin bitmesinin ardından inşaattan ayrıldı. İnşaatın yan binasında bulunan evin duvarı yıkıldı...

Temel üstü vizesi dilekçe örneği!

Temel üstü vizesi, temele dökülen betonun ve beton içinde kullanılan demirlerin kalitesine onay veren vizedir. Temel üstü vizesi için yetkili belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte, Temel üstü vizesi dilekçe örneği!

Temel vizesi için gerekli evraklar!

Temele dökülen betonun ve beton içinde kullanılan demirlerin kalitesine onay veren vizeye temel vizesi deniyor. Temel vizesi alabilmek için bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor. İşte, Temel vizesi için gerekli evraklar!

Temel vizesi nereden alınır?

Belediyece onaylana TUS işlemli dosyasına göre ruhsat almış binaların temel betonu dökülmeden önce projelerine uygun olarak temel demir montajı ile kitle ölçümlerinin uygunluğu durumunda yapılan işleme temel vizesi deniyor. Peki, Temel vizesi nereden alın

Temel vizesi nasıl alınır?

Belediyece onaylanan yapılar için geçerli olan belgeye temel vizesi deniyor. TUS işlemli dosyalara göre temel vize veriliyor. Peki, Temel vizesi nasıl alınır? İşte, temel vizesi alma şartları..

Temel üstü ruhsatı nereden alınır?

Belediye sınırları içerisinde inşaata başlanılabilmesi için ruhsatın alınması gerekiyor. Ayrıca, temel için de temel üstü ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, temel üstü ruhsatı nereden alınır? İşte yanıtı..

temel tezkeresi Haberi

temel tezkeresi

İnşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

İnşaata başlanırken, alınması gereken izinler arasında inşaat ruhsatı bulunuyor. Bu ruhsat, resim ve hesapları, elektrik ve tesisat projeleri, statik proje, mimari proje ve ebatlı krokiye veriliyor.


İnşaat ruhsatı alınmadan yapının inşaasına başlanılması halinde cezai yaptırımlar uygulanıyor. Kimi belediyeler inşaat ruhsatının yanı sıra temel tezkeresi veya temel vizesi gibi isimler altında bir başka izni de talep ediyor. Peki, inşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?


Konu ile ilgili olarak Bakanlığın tebliği bulunuyor. Tebliğ gereğince temel vizesinin herhangi bir yasal yönü bulunmamasına karşın, inşaat sürecinin takibi için istenebiliyor.


BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI

Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü


KONU : Ruhsat


İLGİ: 23.10.1989 tarih, 2514-22657 sayılı Genelge.


3194 sayılı İmar Kanunu ile tanımlanan yapıların inşa edilebilmesi için, yapı ruhsatiyesi alınmasının zorunlu olduğu Kanun''un 20. maddesi ile...