23 / 04 / 2024

temmuz işçilik maliyeti

temmuz işçilik maliyeti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bina inşaatı maliyet endeksini açıkladı.

İslam Memiş altın almak isteyenlere seslendi! Kesme altın alın dedi! Bu altınları işaret etti! İşçilik fazla...

Altın uzmanı İslam Memiş, Darphane'nin ürettiği altında işçiliğin olduğunu söyleyerek yatırımcılara 'kesmen altın alabilirsiniz' diyerek seslendi.

Altının rotası belli oldu! Bugünden itibaren gram altın böyle olacak! Altını bilen adam İslam Memiş ilk kez açıkladı

Altını bilen adam İslam Memiş,  altın tedariği ve işçilik maliyetiyle ilgili sıkıntıların kısa süreceğini söyleyerek bugünden itibaren başta gram altın olmak üzere diğer altın çeşitlerinde düzelmelerin olacağını belirtti.

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Hatay'da depremde 81 kişinin yaşamını yitirdiği binada 'özensiz işçilik' tespit edildi!

Hatay'da 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremde Gökkuşağı Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin 6'sı tutuklu biri firari 7 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 sene 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve çok fazla sıkıntılara sebep olan deprem sonrasında afet bölgesinde başlayan talep artışından sonra işçilik rakamlarında yükseliş yaşandığına dikkat çekti. Sektörün sıkıntıları ve maliyetleri hakkında bildirimde bulunuldu. İşte haberin ayrıntıları...

Sosyal Güvenlik Uzmanı: Asgari ücret 17-18 bin TL seviyelerine rakama oturacak, işverene maliyeti 25 bin civarı olacak! 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammında son dakika... Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücretin 2024 yılında 17-18 bin TL olacağının öngörüsünde bulundu.

Kasaplara göre et fiyatları fazla artmadı alım gücü düştü!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, üretici girdi fiyatları, enerji, işçilik ve kira maliyetlerinin arttığını belirterek, “Pandemiden bu yana et fiyatları yüzde 110 arttı. Diğer gıda maddelerine göre bu oran az. Aslında halkın satın alma gücü düştü” dedi.

2023 yılı Türkiye'nin tahmini fındık rekoltesi: 717 bin 931 ton

Karadeniz Bölgesi'nde, 16 ilde üretimi yapılan fındık için yapılan rekolte tespit çalışmalarında sona gelindi. Şehirlere göre rekolte beklentisi ile Ordu için belirlenen işçilik bedelleri açıklandı.

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

BMD Başkanı Sinan Öncel, Temmuz ayında işçilik ve akaryakıt başta olacak şekilde maliyetlerdeki önemli artışların altını çizerek, hem maliyetler hem de talep enflasyonunun etkisiyle kaçınılmaz şekilde fiyat artışları ile karşı karşıya kalınacağına dikkat çekti.

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da netleşti. Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

Yeni asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar oldu?

Yeni asgari ücret bugün açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kamuoyuyla paylaştığı yeni asgari ücretin işverene maliyeti belli oldu.

Altının Efendisi İslam Memiş'ten son dakika açıklaması! Gram altını bırakın hemen bu yatırıma bakın! 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, çeyrek altın ve cumhuriyet altınındaki işçilik farklarına dikkat çekti. İslam Memiş açıklamasında gram altını da bir kenara bırakarak yeni bir yatırım aracına değindi...

temmuz işçilik maliyeti Haberi

temmuz işçilik maliyeti


Buna göre temmuz-ağustos-eylül döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre işçilik maliyetleri yüzde 10.7 artarken, malzeme fiyatlarındaki artış yüzde 3.75 düzeyinde gerçekleşti. Böylece inşaat maliyetlerinde ortalama artış anılan dönemlere göre yüzde 5.15 düzeyinde oluştu.

Bina inşaat maliyetleri üçüncü çeyrekte bir önceki üç aylık döneme göre ise toplamda sadece yüzde 0.11 artış gösterdi. Anılan dönemlere göre işçilik ücretleri yüzde 1.14 artış gösterirken, malzeme fiyatlarında ise yüzde 0.18 düşüş yaşandı.

Bu yıl üçüncü çeyrekte 2006'nın son çeyreğine göre ise işçilik maliyetleri yüzde 9.35, malzeme maliyetleri yüzde 3.97 arttı. Toplamdaki maliyet artışı yüzde 5.15 oldu.

Üçüncü çeyrek itibariyle son dört dönemin ortalamasında önceki dört çeyreğin ortalamasına...