26 / 04 / 2024

terazi

terazi

Terazi olarak da adlandırılan düzeç nedir, düzeç ne işe yarıyor? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Terazi Gayrimenkul İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Terazi Gayrimenkul İnşaat Ticaret Anonim Şirketi, Amr Abdulsattar Bıbı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 1 milyon TL sermaye ile 14 Aralık'ta Sarıyer, İstinye Mahallesi, Çayır Caddesi'nde kuruldu.

Terazi Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Terazi Yapı Anonim Şirketi, Abdullah Orkun Özkan Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Bülent Durmuşoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Bağcılar, Mahmutbey Mahallesi'nde kuruldu.

Üçge 10 bin metrekarelik fabrika kuracak!

Perakende sektörü için raf, terazi ve paketleme makineleri temini gibi birçok alanda hizmet sunan Üçge, Bursa’da bulunan 5 fabrikasına ek olarak 2016 sonunda 10 bin metrekarelik yeni bir tesis daha kuracak

1976 yılında çimento darlığı had safhaya ulaşmış!

1976 Türkiyesi'nde çimento terazi ile satılmaya başlanmış. Çimento darlığı had safhaya varıp bir torbası karaborsada 45-50 lira arasında satılırken, bazı açıkgözler çimentoyu kilo başına 125 kuruştan satmaya başlamışlar.

Düzeç nedir?

Terazi olarak da adlandırılan düzeç nedir, düzeç ne işe yarıyor? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

terazi Haberi

terazi

Düzeç nedir?

Düzeç, bir yüzeyin yatay olup olmadığını anlamaya yarayan aleti ifade ediyor. Bir diğer deyişe düzeç, herhangi bir hat ya da yüzeyin yataylığını sınamak üzere kullanılan alet veya bir yüzeyin yatay ve düşey eksende eğiklik derecesini anlamaya yarayan göstergedir.


Düzeç çeşitleri..

- İpli düzeç: Ucuna bir çekül tutturulmuş "A" şeklinde bir çeşit gönyedir. Uygulama sırasında "A"nın ayakları yere konuyor, çekül ipinin "A"nın kuşağının ortasındaki işaretle çakılması düzlemin yatay olduğunu gösteriyor.


- Kabarcıklı düzeç: Su ile dolu olup içinde hava kabarcığı bırakılmış bir cam silindir ya da küre ile bunun ahşap veya madenden yapılmış yatağından meydana gelen düzeçtir. Düzeldek olarak da adlandırılan bu aletin uygulandığı yerin yatay olduğu, kabarcığın tam orta yerde, işaretli bölümün içinde kalmasıyla anlaşılıyor.


- Küresel düzeç: Camının üstü küresel bir...