26 / 04 / 2024

tercih

tercih

Üniversite tercihleri gelip yatmışken tercih yapacak adaylar, tercihlerini yaparken üniversitelerin eğitiminden kampüslerine, yurt dışı olanaklarından mezunların başarısına kadar pek çok konuya dikkat ediyorlar. Bu durumda burslar da diğer kriterler kadar önem taşıyor.

LGS tercihleri ne zaman yapılacak? 2022 LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte kontenjanlar!

LGS tercihleri, sınav sonuçlarının erişime açılmasının ardından gündeme geldi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Liselere Geçiş Sınavı tercih kılavuzu için gözler MEB'e çevrildi. İşte detaylar…

Pırlanta Erciyes İnşaat, Mitsubishi Electric’i tercih etti!

Pırlanta Erciyes İnşaat, Prestij XL Concept ve Venüs Premium projelerinin iklimlendirme sistemleri için dünya devi Mitsubishi Electric’i tercih etti. Pırlanta Erciyes İnşaat, Mitsubishi Electric’in çevreci yaklaşımını konutlarına taşıyor.

2015'te en çok tercih edilen markalar açıklandı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ve BAREM işbirliğiyle gerçekleştirilen araştırma sonucuna göre, 2015 yılında alışveriş merkezlerinde (AVM) tüketicinin en çok tercih ettiği markalar açıklandı.

Gayrimenkul projelerinde en önemli tercih kriteri ulaşım!

Dr. Gökhan Taş, gayrimenkul alırken en önemli tercih kriterlerinden birinin ulaşım olduğunu belirterek, insanların ulaşıma yakın projelere, varolan inşaatı bitmiş gayrimenkulden daha fazla para vermeyi göze aldığını söyledi.

Balkonlu konutlar tercih ediliyor!

Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı ve Genel Müdürü Emre Maraşlı: "Tercih homeofis rezidans dairelerden yana. Müşteri pek çok sosyal olanak yerine balkonlu konut olmasını tercih ediyor"

Antasya Residence, Grohe ürünlerini tercih etti!

Ant Yapı’nın Antasya Residence projesinde sona gelindi. Ekim ayı sonu itibariyle teslimlerine başlanan Antasya Residence dairelerinde, GROHE ürünleri tercih edildi.

Konut yatırımları doğru tercih!

Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman, "Elinde parası olan yatırımcı bu dönemde en güvenli yatırım olarak gayrimenkulü tercih etti. Konut doğru bir yatırım aracı" diye konuştu.''

Urankent konut alıcısının tercih listesinde ilk sıralarda!

Başkent Ankara’da kaliteli ve konforlu yaşamı kent merkezine yakın konuma getiren Urankent, özel lokasyonuyla da konut alıcısının tercih listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Kulemista'da Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi tercih ediliyor!

Kozyatağı’nda inşaatına başlanan 20 katlı lüks konut projesi Kulemista projesinde maksimum iş güvenliği ve verimlilik için Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi tercih ediliyor.

Türkiye'nin önde gelen kuruluşları Daikin'i tercih ediyor!

Türkiye'nin önde gelen kuruluşları, sağlıklı ve konforlu çalışma ortamları için Daikin Türkiye'nin "Kurumsal Bakım Hizmetlerini" tercih ediyor.

Ankaralı yatırımcı büyük konutları tercih ediyor!

TÜİK 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu. MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, "Ankaralı konut alıcısı halen büyük konutları tercih ediyor" dedi.

Park Afyon AVM, DuPont'u tercih etti!

Afyonkarahisar şehir merkezine alternatif bir sosyal yaşam alanı sunmak üzere projelendirilen ve Eylül 2015’te açılan Park Afyon AVM, dış cephe su yalıtımında DuPont™’un nefes alan su yalıtım örtülerinden Tyvek® FireCurb™ Housewrap’i tercih etti.

Arsa yatırımcıları Çanakkale'yi tercih ediyor!

İstanbul'da arsaların sorunlu olması yatırımcıları yakın şehirleri tercih etmeye zorluyor. İstanbul'da küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa bulamazken, büyük yatırımcılar da bu konuda zorluk çekiyor.

İstanbul'da arsa bulamayan yatırımcılar nereleri tercih ediyor?

İstanbul'da küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa bulamazken, büyük yatırımcılar da bu konuda zorluk çekiyor. Sektör temsilcileri yatırımcıların arsa için Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Çanakkale gibi şehirleri tercih ettiğini belirtiyor.

tercih Haberi

tercih

Buna göre pek çok üniversite, başarılı öğrencileri kendilerine çekebilmek için maaş kadar burs veriyor. 
Burs miktarlarına gelince, 10 bin TL’ye çıkan bursların yanında ulaşım, yemek, kıyafet desteği ve yurt gibi pek çok imkanı öğrencilerin ayaklarına sunan var. Öyle ki bazı üniversitelerin burs miktarı nerdeyse asgari ücretin iki katı.

Peki hangi üniversite en çok burs veriyor?  İşte en çok burs veren üniversiteler…


ÜNİVERSİTE BURSLARI 2022


Boğaziçi Üniversitesi: Puan türlerinde birinci olan öğrencilere 2.500 TL burs desteği. 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi: İlk 10’a girerek bir lisans programına ilk sıradaki tercihinde yerleşenlere 3.000 TL, ilk 100’e 2500 TL, ilk 500’e 1500 TL burs verilecek. Tercih ettiği bölüme ilk sırada yerleşenler de 500 TL alabilmiş olacak.


Çukurova Üniversitesi: İlk 100’e girerek tıp ve mühendislik...