19 / 04 / 2024

Tercüman Gazetesi

Tercüman Gazetesi

1984 yılında İstanbul'da el değmemiş 6 binden fazla sokak varmış. 20 binin üzerindeki cadde ve sokağın bakımı için ise 73 milyar lira lazımmış. İstanbul sokaklarının yüzde 35'i ham yol durumundaymış.

1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü'nün proje ihalesi yapılacakmış!

Asya ve Avrupa'yı ikinci defa bağlayacak olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün proje ihalesi 1983 yılında yapılacakmış. 60 milyara mal olacak köprünün ihale projesine dünyaca tanınmış firmalar katılacakmış.

The Guardian, 6 Şubat'ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

İngiliz The Guardian gazetesi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlere manşetinde yer verdi. Gazete, özellikle Hatay'da yeni yapılan konutların fiyatlarının yüksek olmasının halk arasında endişeye neden olduğunu belirtti. 

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Cevizlibağ’daki eski Tercüman binası yıkıldı!

Türk mimarlık tarihinin en ikonik binaları arasında gösterilen İstanbul Cevizlibağ'daki eski Tercüman Gazetesi Binası yeni adıyla Toya Plaza yıkıldı.

Adalet Bakanlığı’ndan yeni personel alımı! İşte Aranan Şartlar!

Adalet Bakanlığı, sözleşmeli zabıt kâtibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli personel olmak üzere toplamda 6.459 personel alımı yapacak.

Le Monde 'Airbnb havuzlu konut kiralayan Müslüman kadınları yetkililere bildirecek' haberini güncelledi!

Fransız Le Monde gazetesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sunan Airbnb şirketinin, havuzlu müstakil konut kiralayan Müslüman kadınları belirleyebilmek için Fransız yetkililerle iş birliği yapacağı iddiasının yer aldığı haberiyle ilgili güncelleme yaptı.

Barış Manço'nun ofisi aylık 20 bin TL'ye kiralık!

Sabah gazetesi yazarı Ömer Karahan bugünkü yazısında Barış Manço'nun ofisinin kiralık olduğunu yazdı. İşte Karahan'ın o yazısı...

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmad Abduljalıl, Ahmad Kharsa, Aıman    Abdul Jalıl, Hüseyin Baytar ve Mahmut Baytar ortaklığında kuruldu. 

İskenderun Belediyesi ile Katolik Kilisesi'nin arsa sorunu çözülüyor!

Vatikan Türkiye Anadolu Havarisel Vekili Paolo Bizetti, İskenderun Katolik Kilisesi Başpapazı Maxsimi Miliano ile kilise tercümanı Hanry Leylek İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'i ziyaret etti.

Balgat MHP Genel Merkez binasının cephesi yenilenecek mi?

Yüksek Mühendis Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü Tercüman Gazetesi'ndeki yazısında Balgat MHP Genel Merkez binasının cephe boyasının sökülmesini konu aldı. İşte Ahmet Vefik Alp'in o yazısı..

Zeytinburnu Tercüman Sitesi'nin bahçe duvarı yıkıldı!

Zeytinburnu’daki Tercüman Sitesi’nin bahçe duvarı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımın kanunsuz olduğunu, yılbaşı sabahı 06.00 sıralarında yıkıma anlam veremediklerini söyledi.

Tercüman Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tercüman Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ömer Faruk Maraş tarafından 210 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Beykoz, Yavuz Selim Mahallesi, Nida Sokak'ta kuruldu.

'Yine gayrimenkul danışmanı olurdum'

Dünya gazetesi yazarı Emre Alkin, Gayrimenkul Danışmanı Elif Sezgin ile yaptığı röportajda mesleğin inceliklerini gözler önüne seriyor. İşte Emre Alkin'in, Elif Sezgin ile yaptığı röportaj...

1991 yılında Tercüman Sitesi daireleri 4.5 milyondan başlayan taksitlerle!

Reşat Altın'ın 356 bin 517 liraya satıldığı 1991 yılında, bin konuttan oluşan Tercüman Sitesi'nde bulunan daireler 50 milyon lira peşinatla, 4.5 milyon liradan başlayan taksitlerle satılacakmış.

Tercüman Gazetesi Haberi

Tercüman Gazetesi



Kışın çamurdan, yazın tozdan kurtulmamız zor


İSTANBUL'DA EL DEĞMEMİŞ 6 BİNDEN FAZLA SOKAK VAR


20 binin üzerindeki cadde ve sokağın bakımı için 73 milyar lazım. Belediye ise bu yıl yol yapımına 7 milyar lira ayırdı.


  Kamuran ABACIOĞLU


   İstanbulluların kışın çamurundan, yazın tozundan illallah dedikleri yolların yapımı için 73 milyar lira gerekiyor. İstanbul Belediyesi ise bu yıl yol yapımına bu miktarın ancak onda biri olan 7 milyar lira ayırdı. 

   Yetkililer, 20 binin üzerinde cadde ve sokağı bulunan ve dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan İstanbul'da 6 bin civarında cadde ve sokağın henüz el değmemiş vaziyette olduğunu belirttiler. Alınan bilgiye göre İstanbul'da...