20 / 04 / 2024

1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü'nün proje ihalesi yapılacakmış!

1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü'nün proje ihalesi yapılacakmış!

Asya ve Avrupa'yı ikinci defa bağlayacak olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün proje ihalesi 1983 yılında yapılacakmış. 60 milyara mal olacak köprünün ihale projesine dünyaca tanınmış firmalar katılacakmış.



1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü nün proje ihalesi yapılacakmış!


Boğaziçi Köprüsü'ne beklenen kardeş geliyor


2. Köprü'nün proje ihalesi gelecek ay


  Baltalimanı ile Kanlıca arasında kurulacak yeni asma köprü, ilkinden 170 metre daha kısa olacak ve 10 yıl içinde bitirilecek.

  60 milyar liraya mal olacağı bildirilen köprünün ihale projesine, dünyaca tanınmış firmalar katılacak.


   İkinci Boğaziçi Köprüsü'nün proje ihalesi kasım ayında yapılıyor. Baltalimanı ile Kanlıca arasında inşa edilecek ikinci asma köprünün, 60 milyar liraya mal olacağı bildirildi.

   Bugünkü köprünün bir benzeri olacak ikinci asma köprünün proje ihalesine dünyaca meşhur inşaat firmalarının katılacağı belirtildi. Baltalimanı ile Kanlıca'da inşa edilecek bacaklar üzerine


1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü nün proje ihalesi yapılacakmış!

  

kondurulacak ikinci asma köprü, Boğaziçi Köprüsü'nden 170 metre daha kısa olacak, yeni çevre yolları ile mevcut yollara bağlanacak.

   İkinci asma köprünün bağlantısı çevre yolları, Okmeydanı ve Vatan Caddesi'ne uzanacak. Bu arada, inşaatı devam eden Esenler karayolu ile E-5 milletlerarası karayoluna bağlantı sağlanacak. Anadolu Yakası'nda da, Şile yolu ve Bostancı kavşağına bağlanacak olan İkinci Boğaziçi Köprüsü, Anadolu otoyolu ile  Ankara  asfaltına açılacak.


(1983 yılında Reşat Altın 25.051 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 10 Ekim 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön