28 / 03 / 2024

termal turizm yatırımlarına devlet desteği

termal turizm yatırımlarına devlet desteği

Öncelikli yatırımlara verilen devlet yardımlarının sınırları genişledi. Okul öncesi eğitime destek veren özel sektöre de artık devlet yardımı verilecek. Ayrıca enerji tasarrufu yapan yatırımcılar da destek kapsamına alındı...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31195 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ZG Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

ZG Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Latif Adaoğulları ve Yavuz Erkmen tarafından kuruldu.

Ankasu Turizm Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ankasu Turizm Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 125 milyon 564 bin 504 TL sermaye bedeli ile Veli Çilsal tarafından kuruldu. 

Mushkara Turizm Yatırımları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mushkara Turizm Yatırımları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Serdar Körükcü ve Halil Uluer tarafından tarafından kuruldu.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Daire Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

İSG Turizm Yatırımları Organizasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İSG Turizm Yatırımları Organizasyon Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 20 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Göçmen tarafından kuruldu.

Güç Hotels Otelcilik ve Turizm Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güç Hotels Otelcilik ve Turizm Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Çalışgan tarafından kuruldu.

Zorlu Aktaş Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Zorlu Aktaş Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Batuhan Zorlu ve Musa Orhan Cinoğlu ortaklığında kuruldu.

Silverhome Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Silverhome Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Başak Kübra Gül Beyaz, Mehmet Gül, Mustafa Kubilay Gül, Salih Gül, Seda Aydın Yürütken ortaklığında kuruldu.

Turizm yatırımlarına ajans desteği!

Turizm sektörü ve pazarının ihtiyaçlarını, eğilimlerini belirleyerek ilgililere tavsiyelerde bulunacak olan yatırım ajansı, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasına, turizm yatırımlarının ve ülke ekonomisindeki payının arttırılmasına yönelik çalışmalar

Ayder Organizasyon Hizmetleri ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Ayder Organizasyon Hizmetleri ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Arnavutköy'de 460 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

termal turizm yatırımlarına devlet desteği Haberi

termal turizm yatırımlarına devlet desteği


Yatırımcılara verilen teşviklerin sınırları genişliyor. Yeni düzenlemeyle anaokulu ve enerji tasarrufu yatırımları da destek kapsamına alındı.


Öncelikli yatırımlara verilen devlet yardımlarının sınırları genişledi. Okul öncesi eğitime destek veren özel sektöre de artık devlet yardımı verilecek. Ayrıca enerji tasarrufu yapan yatırımcılar da destek kapsamına alındı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında 'Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karada Değişiklik Yapılmasına Dair Karar' yayımlandı. Alınan kararla devlet desteği alan yatırımlara yenileri eklenmiş oldu. Destek verilen yeni yatırımlar arasında okul öncesi eğitim ve enerji tasarrufu yatırımları dikkat çekti. 


YATIRIMA BAŞLAMA TARİHİ UZADI


Karara göre, yatırıma başlama tarihi de bir yıl uzatıldı, 31 Aralık son gün oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yaptığı açıklamada, bazı yatırım konularının 'öncelikli yatırımlar' kapsamına alındığını, böylece söz konusu yatırımların yerine bakılmaksızın 5. bölgede geçerli...