27 / 04 / 2024

terör mağduru esnafın kredi borcu ertelenecek mi

terör mağduru esnafın kredi borcu ertelenecek mi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının bir yıl erteleneceğini anımsatarak "Söz konusu dört ilde 8 bini aşkın esnafımıza ait 345 milyon lira civarında kredi bakiyesi bulunmaktadır." dedi

Bendevi Palandöken: Terör mağduru esnafın kredi borcu ertelensin!

Terör mağduru esnafın kredi borcunun ertelenmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bendevi Palandöken, kredi ertelemesinin tüm esnafı kapsamasını istedi.

Kiracı mağduru doktor: Evinizi kiraya verirken on kez düşünün! Tahliye davaları 10-12 ay sonra görülüyor!

Kiracı mağduru olan ve 20 aydır kiracısı ile sorunlar yaşayan Uzman Doktor Dağıstan Ayan, ev sahiplerini uyardı. Ayan, X sosyal medya hesabından "Evinizi kiraya verirken on kez düşünün" dedi ve tahliye davalarına değindi. İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Arsa alacaklar dikkat! Müstakil ev hayali kurarken arsa mağduru olmayın! 

Müstakil yaşam isteğiyle arsa satışları her geçen gün artıyor. Uzman isimler konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak "Müstakil ev hayali kurarken arsa mağduru olmayın" uyarısında bulundu. İşte arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

İslam Memiş: Dolar yatırımı ağrıma gidiyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “dolar yatırımı konusunda dolar yatırımı ağrıma gidiyor” dedi. İşte haberin detayları!

Evim Mağdurları bir kez daha TMSF önünde! 54 bin Evim Mağduru tek ses tek yürek!

Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları bugün Şişli'de yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. İşte Evim Mağdurları tarafından yapılan o basın açıklaması...

Fed bu akşam altın fiyatlarının ayarlarıyla oynamaya geliyor! Yatırımcılar altın savaşına hazır olun...

Altın fiyatları için son dakika gelişmeleri milyonlar tarafından takip ediliyor. Altın fiyatlarında bugün kritik gün! Fed Başkanı Jerome Powell  bu akşam konuşma yapacak ve konuşmadan sonra her an altının ayarları değişebilir. Yatırımcılar, altın savaşına hazır olun...

Binlerce evim mağduru paralarını 1 ay içinde alabilecek!

Binlerce evim mağduru için fesih düzenlemesi yapıldı. Yeni düzenleme ile mağdurlara paralarını 1 ay içinde alabilme imkanı sunulacak...

Kayseri'de konut kooperatifi mağduru olduklarını öne süren 500 kişi eylem yaptı!

Kayseri'de üye oldukları konut kooperatiflerinin mağduru olduklarını öne süren yaklaşık olarak 500 kişi, eylem yaptı.

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

Hakkari Yüksekova'da terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova Esenyurt mahallesinde hayata geçirilen 1.355 konutun inşaatı tamamlanıyor.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Antalya'daki yangın üssü arazisi yatırıma açıldı iddiası!

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde yatırıma açılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu iddia edildi.

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

terör mağduru esnafın kredi borcu ertelenecek mi Haberi

terör mağduru esnafın kredi borcu ertelenecek mi


Kalkınma Bakanı Yılmaz, 'Terör mağduru esnafa ait 345 milyon lira kredi bakiyesi bulunmaktadır' açıklamasını yaptı.


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının bir yıl erteleneceğini anımsatarak "Söz konusu dört ilde 8 bini aşkın esnafımıza ait 345 milyon lira civarında kredi bakiyesi bulunmaktadır." dedi.


Yılmaz, yazılı açıklamasında, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların, Halk Bankası tarafından kullandırılan düşük faizli kredilerden doğan borçlarının bir yıl ertelenmesine yönelik kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı. 


Karar kapsamındaki esnaf ve sanatkarın, terör olaylarından zarar görüldüğüne dair resmi yazı ile bankaya müracaatta bulunmaları durumunda kredi borçlarının erteleneceğini bildiren Yılmaz, müracaatların 31 Aralık'a kadar yapılması gerektiğini ifade etti.


Başvuru süresi içinde, daha...