28 / 03 / 2024

tersane i amire

tersane i amire

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455 yılında Tersane-i Amire adıyla kurulan Haliç Tersaneleri 25 Temmuz 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği tarafından İstanbul ili Tuzla İlçesi'ne Tuzlaport Liman'ı için düğmeye basıldı. İşte yeni liman projesi ile ilgili detaylar...

Tuzla Tersaneler Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Tuzla Tersaneler Bölgesi 5495 Parsel Tersane Alanı Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Tersane işçilerine tam 21 bin ödeme yapılacak! Halk Bankası tarafından yapılan ödemenin şartları neler?

Gölcük Tersane Komutanlığı bünyesinde çalışan 3 bin 800 işçi için sevindirici bir haber geldi. Halkbank ile yapılan anlaşma sonucunda, çalışanlar 21 bin TL ödeme almaya hak kazandı. Ayrıca, çalışanlar için bazı haklar da sağlandı. Ücretsiz fast ve havale işlemleri gibi olanaklar sunulacak.

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahir Polat'tan tersane binalarındaki inşaata tepki!

Haliç kıyısında Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu tarihi tersane binaları üzerinde gerçekleştirilen büyük bir inşaatın içine kurulan Çağdaş Sanat Fuarı’nın buradaki yıkımları unutturmasına tepki gösteren İBB Genel Sekreter yardımcısı Mahir Polat, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Galataport ve Tersane İstanbul’da yatırımcılarla anlaşmalar yapıldı!

Nüfusu 240 bini geçen Beyoğlu, 40 bin işletmesi ve turizme hitap eden tarihi mekanlarıyla İstanbul'un ekonomisinde rolü büyük olan bölgelerden. Beyoğlu, şimdi Galataport ve Tersane İstanbul projeleriyle gündeme geldi.

Haliç Dayanışması üyelerinden 'Tersane İstanbul' projesine ilişkin çağrı!

Haliç Dayanışması üyeleri eski adıyla “Haliçport”, yeni adıyla “Tersane İstanbul” projesindeki çalışmalar sırasında Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin olduğu bölgedeki tarihi yapıların tahrip edildiği sebebiyle eylem yaptı.

İçdaş Çelik Enerji Tersane Ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi açıldı!

İçdaş Çelik Enerji Tersane Ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi Beylikdüzü'nde 727 milyon TL sermaye bedeli ile Süleyman Ünsal tarafından açıldı.

İÇDAŞ'ın acı günü! Hacı Gülser Aslan vefat etti!

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. ve grup şirketlerinin kurucularından Tacettin Aslan'ın eşi Hacı Gülser Aslan vefat etti. Merhum Aslan'ın ailesi ve İÇDAŞ taziye ilanı yayınladı.

Samsun tersane alanı, sanayi bölgesi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada tersane alanının sanayi bölgesi olmasına karar verildiğini söyleyerek, Samsun’da 30 bin kişiye iş kapısı sağlayacaklarını müjdeledi.

Tersane İstanbul'da 15 bin kişiye iş imkanı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız Haliçport olarak bilinen Tersane İstanbul’un büyük bölümünün 1 yıl içinde hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. Haydar Ali Yıldız, "Projede asla yüksek yapı yapılmıyor. Bu alandaki bütün tarihi yapılar aslına uygun restore ediliyor." dedi...

Türkiye'deki tersane sayısı ikiye katlandı!

Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp, 2002 yılında 37 olan faal tersane sayısının geçen yılın sonu itibarıyla 79'a ulaştığını belirtti.

Mimar Sinan'ın sergisi Tophana'de açıldı!

UNESCO, Dünya Miras Komitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Vakfı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kiptaş'ın işbirliğinde Tophane-i Amire'de düzenlenen Mimar Sinan sergisi açıldı.

tersane i amire Haberi

tersane i amire


Haliç Tersanesi nerede? Havadan videosu için...