16 / 04 / 2024

Teşvik sistemiyle Doğuya 2.5 milyarlık yatırım talebi

Teşvik sistemiyle Doğuya 2.5 milyarlık yatırım talebi

Yeni teşvik sisteminin açıklandığı 19 Haziran’dan bu yana Doğu ve Güneydoğu’daki illere toplam 2.5 milyarlık yatırım talebi geldi. Bu yatırımların devreye girmesiyle bölgede 9 binin üzerinde istihdam sağlanacak.

İbrahim Kaboğlu'ndan Turizm Teşvik Yasa Teklifi açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Turizm Teşvik Yasa Teklifi ile Türkiye’nin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerinin parsel parsel torbaya konulduğunu belirtti. 

Yabancı yatırımcıyı teşvik eden düzenleme sektörü güçlendirecek!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün beklediği indirimin yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini söyledi.

Rant odakları yapılaşma teşvik edilmemeli!

Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, Antalya'nın daha yaşanabilir, sağlıklı ve güvenli bir kent olması için doğal varlıkların ve ekosistemlerin tahribatının önüne geçilmesi, rant odaklı yapılaşmanın teşvik edilmemesi gerektiği söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi ivme kazandıracak mı?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi, Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasına ve gelişmesine pozitif bir ivme kazandıracak mı?

Doğu ve Güneydoğu'ya teşvik paketi olumlu karşılandı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik olarak açıkladığı teşvik paketi, bölgedeki iş ve ekonomi çevreleri tarafından çok olumlu karşılandı.

Yeni teşvik paketi arsa ve bina yatırımcısını motive etti!

TGSD Başkanı Fayat, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan yeni teşvik paketinin arsa ve bina yatırımı yapmak istemeyenleri de yatırıma yönelttiğini kaydetti.

23 ilde teşvik verilecek sektörler belirlendi!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı Doğu’ya yönelik yatırım ve teşvik paketinin ayrıntıları da belli oldu. 5 bölgede 23 ilde yapılacak yatırımlar için 8 merkez il belirlendi.

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Doğu Anadolu'ya yatırım yapacak iş adamlarına teşvik verilecek!

Başbakan Yıldırım'ın TİM üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Doğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım yapacak iş adamlarına teşvik verileceğini açıklaması Iğdır'daki STK ve yatırımcılarca sevinçle karşılandı.

Süper teşvik doğrudan yatırıma ivme katacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Süper teşvik düzenlemelerleri hayata geçtikten sonra inanıyorum ki doğrudan yatırımlar için bir ivme katacak" dedi.

Yatırım teşvik sisteminde köklü değişiklik yapılacak!

TBMM’ye sunulan torba yasa ile teşvik sisteminde köklü bir değişiklik yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından teşvik edilmesine karar verilen bir yatırım, özel koşullarda, yer ve sektör kısıtlaması olmaksızın normal teşvik sistemi dışında teşvik unsurlarıyla desteklenebilecek.

İzmir'de 300 firma yatırım teşvik başvurusunda bulundu!

Bu yılın ocak-mayıs döneminde 3'ü yabancı 93 firma Ege Bölgesi Sanayi Odası'na yatırım teşvik başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise başvuru sayısı 82'de kalmıştı.

Teşvik sistemiyle Doğuya 2.5 milyarlık yatırım talebi Haberi

Teşvik sistemiyle Doğuya 2.5 milyarlık yatırım talebi

Doğu ve Güneydoğu’da terörden mağdur olmuş illere destek amacıyla oluşturulan teşvik paketi, yatırımcıların Doğu'ya yönelmesine neden oldu. Teşvik paketinin yürürlüğe girmesinin ardından geçen yaklaşık 3.5 aylık dönemde Doğu ve Güneydoğu illerine toplam 2.5 milyar liralık yatırım talebi geldi. Söz konusu yatırımların hayata geçmesi halinde toplam 9 bin 240 kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın Organize Sanayi Bölgeleri’nde yatırım taleplerine ilişkin yaptığı çalışmanın ardından, Ekonomi Bakanlığı da, teşvik paketinin Doğu ve Güneydoğu illerine olan etkisini araştırdı ve yapılan çalışmada, teşvik paketinin yürürlüğe girdiği 19 Haziran 2012 tarihinden eylül ayı sonuna kadar, her iki bölgeye de binlerce yatırımcıdan yatırım talebinin geldiği...