16 / 04 / 2025
fuzul

teşvik yasası tam metni

teşvik yasası tam metni

Mevcut konut kredisi uygulamasında konutun yüzde yüzüne kredi verilmiyor, bu nedenle durumu olmayanlar kredi kullanamıyordu. Ancak kabul edilen Torba Yasa ile konut teşviki geldi. İşte konut teşvik yasası 2015...

Ekim'de 425 yatırım teşvik belgesi verildi!

Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 8,5 milyar lira olarak hesaplandı. Ekonomi Bakanlığı'nca, bu yılın ekim ayında 425 yatırım teşvik belgesi verildi.

9 ayda 3 bin 767 yatırım teşvik belgesi verildi!

Ekonomi Bakanlığınca bu yıl eylülde 248, ocak-eylül döneminde 3 bin 767 yatırım teşvik belgesi verildi.- Öngörülen sabit yatırım tutarı eylülde 2,8 milyar lira, ocak-eylül döneminde ise 63,5 milyar lira oldu

Eylül ayında 248 yatırım teşvik belgesi verildi!

Bu yılın eylül ayında 248 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 2 milyar 795 milyon 468 bin 831 lira olarak hesaplandı. Yatırımların gerçekleştirilmesiyle 8 bin 343 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Darbe yatırımcıyı yıldırmadı, 17 yeni otel için teşvik belgesi alındı!

Onca patlayan bombaya, gelmeyen turiste rağmen otelcilerin Türkiye’ye inancı tam. Sadece Ağustos’ta 3 bin 303 yatak kapasiteli 17 yeni otel için teşvik belgesi alındı.

Düzce Belediyesi'nden dış cephe değişimi için teşvik!

Düzce Belediyesi İstanbul ve Gaziantep Caddesi üzerindeki binaların dış cephe değişimi için mülk sahiplerini teşvik edecek.

Teşvik belgeli inşaatlarda KDV iadesi yapılacak!

Teşvik belgesi ile hayata geçirilen bazı inşaatlarda KDV iadesinin yapılacağı kararı alındı. Karar ile ilgili usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'deki tebliğ kapsamında yayımlandı.

Yatırım Teşvik Belgesi'ne sahip binalara emlak vergisi muafiyeti!

Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalar beş yıl süre ile geçici emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilecek.

Teşvik belgeli bina inşaatlarına harç istisnası!

Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalar, bina inşaat harcı ve imar ile ilgili harçlardan istisna tutulacak

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi ivme kazandıracak mı?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi, Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasına ve gelişmesine pozitif bir ivme kazandıracak mı?

Naci Ağbal: Türkiye'ye yepyeni teşvik modeli kazandırdık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "Türkiye'ye yep yeni teşvik modeli kazandırdık " dedi.

Yeni teşvik paketi arsa ve bina yatırımcısını motive etti!

TGSD Başkanı Fayat, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan yeni teşvik paketinin arsa ve bina yatırımı yapmak istemeyenleri de yatırıma yönelttiğini kaydetti.

teşvik yasası tam metni Haberi

teşvik yasası tam metni

Konut teşvik yasası 2015!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, evin değerinin yüzde 75'ine kredi çekip geri kalan peşinat kısmını biriktiriyor.


Mevcut uygulamada konutun yüzde yüzüne kredi verilmiyor. Ancak 18 Mart 2015 akşamı kabul edilen Torba Yasa esasları gereğince konut teşviki geldi.


Konut teşviki yasası gereğince, konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak.


Beş yıl için yüzde 15 olan destek, dört yıl için yüzde 12, üç yıl için yüzde 10 oluyor. Erken çekimlerde de kademelendirme uygulanıyor.


Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Hak sahiplerinin tespitinden ve aktarılacak Devlet katkısının doğru ve tam hesaplanmasından hesabın bulunduğu banka sorumlu olacak. 


Haksız olarak yapıldığı tespit edilen Devlet katkısının ödendiği tarihten...