19 / 04 / 2024

TETSİAD uluslararası ihracat

TETSİAD uluslararası ihracat

TETSİAD’ın yakın vadeli planlarında, Ur-Ge çalışmalarıyla Türk firmalarını Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya ve Güney Kore’ye ihracata teşvik etmek yer alıyor.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Necmettin Özcan tarafından kuruldu.

Merkez Bankası’ndan piyasayı rahatlatacak adımlar geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlar atarken, sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.

Merkez Bankası’ndan yeni adım! Krediye erişim kolaylaştırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde TL’nin payını artırmaya ilişkin adımlarla beraber sadeleşme çerçevesinde ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine dair uygulama kolaylıkları getirdi.

Çin’de tuttu bizde tutmadı! İthalat patladı ihracat azaldı!

‘Türkiye Ekonomi Modeli’ adı verilen sistemde hedeflerin gerisinde kalındı. Türkiye’de ithalat patlarken, ihracatın azaldığı gözlendi. İşte verilerle detaylar…

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Adıyaman’dan çıkan ürünler 30 ülkeye ihracat hedefine koşuyor!

Polietilen köpük üretimi yapan firma olan Mega Polietilen halihazırda ihracat yaptığı ülke sayısını 30 ülkeye çıkarmayı hedefliyor. 400 personel istihdam eden firma, personel sayısını da 1.000 kişiye çıkaramayı hedefliyor.

Rusya'dan yaptırımlara yönelik kripto para hamlesi! Uluslararası ödemelerde kripto yasallaşsın!

Rusya'dan kripto paralara ilişkin dikkat çeken hamle. Rusya kripto paralarla uluslararası ödemeleri yasallaştırmak için adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.

Tahıl koridoru çalışmasından sonra Ukrayna'dan flaş buğday adımı: Her ay yüzde 50 artıyor

Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın limanlarda bekleyen tahıl dolu gemilerin yola çıkarılması için başlattığı tahıl koridoru çalışmasında ilk somut adım geldi. Ukrayna, ülkeden buğday başta olmak üzere tahıl ihracatı için dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Retourkey Uluslararası Gayrimenkul Pazarlama Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Retourkey Uluslararası Gayrimenkul Pazarlama Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Gökhan Adıgüzel tarafından kuruldu.

Yeni adım atıldı: Petrolün varil fiyatı sert düştü! 8 Nisan 2022 petrolün varil fiyatı...

Petrolün varil fiyatında 8 Nisan günü sert düşüş görülüyor. Petrolün agrasif yükselişine engel olmak için yeni bir adım atıldı. Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) acil rezervlerden 120 milyon varil petrol açacağı yönündeki açıklamaları petrolün varilini düşürdü. İşte 8 Nisan 2022 petrolün varil fi

TETSİAD uluslararası ihracat Haberi

TETSİAD uluslararası ihracat

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Türk ev tekstili firmalarının ihracatta hız kesmemesi için hızlı refleks geliştirmeye devam ediyor.


TETSİAD’ın yakın vadeli planlarında, Ur-Ge çalışmalarıyla Türk firmalarını Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya ve Güney Kore’ye ihracata teşvik etmek yer alıyor. 


İhracattaki genel yavaşlama eğiliminden olumsuz etkilenmemek adına yeni hedeflerle dinamik tepkiler veren TETSİAD, bu amaçla yakın vadeli planlarına, Ur-Ge çalışmaları ile ev tekstili şirketlerinin ihracat rotasını geliştirmeyi ekledi. Türk ev tekstili şirketlerinin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak için hedefler belirleyen Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği, ihracatın hız kesmemesi adına, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar ile sektörün özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya ve Güney Kore’deki pazar payını artırmasına çalışacak.

TETSİAD öncülüğünde bir araya gelen ve ev tekstili...