19 / 04 / 2024

Tezcan Karakuş Candan Atatürk Orman Çiftliği

Tezcan Karakuş Candan Atatürk Orman Çiftliği

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

'Marmara depreminin eli kulağında' diyen Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan bir de tsunami uyarısı geldi!

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu 'Marmara depreminin eli kulağında' diyerek çok önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'nun o açıklamaları...

Mustafa Candan nereli? İş hayatına nerede başladı? Nerede genel müdür olarak çalışıyor?

Mustafa Candan kimdir? Ne zaman ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde hangi pozisyonda çalıştı? Nerede genel müdür olarak görev yürütüyor? İşte Mustafa Candan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Ömer Karakuş hangi şirketlerde çalıştı? Şu an hangi pozisyonda görev alıyor?

Ömer Karakuş kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? İş Bankası’nda hangi pozisyonlarda çalıştı? Ne zaman yönetim kurulu üyesi oldu? İşte Ömer Karakuş ile ilgili tüm merak edilenler...

Ömer Karakuş Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ömer Karakuş Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Karakuş tarafından kuruldu.

Candan Yüceer: Ormanlar arsa ofisi haline getirilmeye çalışılıyor!

CHP Milletvekili Candan Yüceer, kamu yararı ve zarureti kapsamında yapılaşmaya açılmaya çalışıldığını dile getirdi. 

Tezcan Karakuş Candan'dan Muammer Aksoy'un evinin yıkılmasına tepki!

Prof. Muammer Aksoy, 31 Ocak 1990 tarihinde Ankara Bahçelievler’deki evinin önünde suikaste uğramıştı. Muammer Aksoy’un evi kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin konuştu.

Candan Group İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Candan Group İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Olhan ve Kasım Olhan ortaklığında kuruldu.

Mimarlar Odası'ndan SİT alanlarına bina yapılmasına ilişkin açıklama!

Mimarlar Odası, 1. Derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasına karşı açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Candan Geri Kazanım Anonim Şirketi kuruldu!

Candan Geri Kazanım Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ceylan Candan tarafından kuruldu.

Tezcan Karakuş Candan'dan AOÇ arazisindeki kiralamaya tepki!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, tarihi birinci derecede sit alanı içerisinde yer alan 1.412 metrekarelik Atatürk Orman Çiftliği arazisini açık ihale usulüyle kiralığa çıkardı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin konuştu.

Karakuş Grup Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Karakuş Grup Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Rojat Karakuş tarafından kuruldu.

Tezcan Karakuş Candan'dan Ankara Saraçoğlu projesi çıkışı!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Tezcan Karakuş Candan Atatürk Orman Çiftliği Haberi

Tezcan Karakuş Candan Atatürk Orman Çiftliği

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan olarak yapılaşmaya açılmasıyla ilgili açtığı iptal davasını kazandı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yargı, iki defa yürütmeyi durdurma kararı aldığı, Etimesgut'taki tarımsal üretim alanı olan Atatürk Orman Çiftliği, 'Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı' sınırlarındaki alanın, askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasına ilişkin plan değişikliğinde iptal kararı verdi.

Mahkemenin kararı üzerine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: 

"Halka emanet edilen Atatürk Orman Çiftliği alanları, kamusal alandır, halka kapalı olamaz. Yargı, Birinci derece Doğal SİT alanı AOÇ’de yapılaşmada ısrar eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı’na gereken cevabı bir kez daha vermiştir. İptal kararı haklılığımızın son tescilidir ve yargı telafisi...