20 / 04 / 2024

ticaret alan nedir

ticaret alan nedir

Hangi alanlar ticaret alanı kapsamına giriyor? Ticaret alanı nedir? Sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Belediye konut ve ticaret alanı imarlı iki arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Hüsrevpaşa ve Beşminare'de yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticaret alanı imarlı olarak belirtildi.

Yalova'da ticaret alanı imarlı arsa satılacak! İhalesi 29 Eylül'de!

Yalova İli Altınova Belediye Başkanlığı, Yalova Altınova'da yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa 790 metrekare olarak belirtildi.

Ankara'da 7 bin 236 metrekarelik ticaret alanı imarlı arsa satılıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Sincan Belediyesi, Ankara ili, Sincan ilçesi, Ahi Evran Mahallesi'nde yer alan 7 bin 236 metrekarelik ticaret alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Ankara Sincan'daki arsanın fiyatı ne kadar? 

Gaziantep Büyükşehir, Şehitkamil'de konut ve ticaret alanı imarlı arsa satacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehitkamil Karacaören'de yer alan konut ve ticaret alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

İBB, Beyoğlu'nda ticaret alanı imarlı arsa satacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beyoğlu Sütlüce'de yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı.

Nilüfer Belediyesi, ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak. Söz konusu ihale 10 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak'tan Tokat'ta arsa fırsatı! Konut ve ticaret alanı imarlı arsayı sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tokat  ili, Yeşilyurt ilçesi Evrenpaşa Mahallesi'ndeki konut ve ticaret alanı imarlı arsa için satış ihalesi gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarın yapılacak.

Tokat Niksar'da konut ve ticaret alanı imarlı arsa satılıyor! Fiyatı dudak uçuklattı!

Tokat Niksar'da yer alan konut+ticaret alanı imarlı arsa dudak uçuklatan bedelle satışa sunuldu. Arsanın satış ihalesi 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek...

ticaret alan nedir Haberi

ticaret alan nedir

Ticaret alanı nedir?

Ticaret ve hizmet fonksiyonlarına ilişkin yapılar, ticaret alanı olarak ifade ediliyor. Konu ile ilgili hususlara Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer veriliyor.


Bu yönetmeliğe göre hangi alanlar ticaret alanı olarak tanımlanıyor? Ticaret alanı nedir? Sorularınızın yanıtı aşağıda sıralanıyor.


Ticaret alanları 

* İş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, katlı otoparklar, alışveriş merkezleri ve otel gibi konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültür tesisleri, 


* Lokanta, restoran, gazino, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler, 


* Yönetim binaları, ticari katlı otopark, banka gibi finans kurumları, 


* Yurt, kurs, dershane, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmet fonksiyonlarına ilişkin yapılar ile 


* Yoldan cephe alan zemin veya bodrum katları konut olarak kullanılmamak ve ayrı bina girişi ve...