20 / 04 / 2024

ticari binalara yönelik sertifika sistemi

ticari binalara yönelik sertifika sistemi

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından hazırlanan B.E.S.T-Ticari Bina Sertifika Kılavuzu 2021-1.0 Versiyonu tamamlandı.

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununa yönelik yaptığı açıklamada "Geçici işçi problemini çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak" şeklinde konuştu.

EYT'den emekli vatandaşlara yönelik bir müjde geldi

Emeklikte Yaşa Takılanlar yasası kapsamında emekli olan vatandaşlara yönelik önemli bir haber geldi. EYT'den emekli olanlarla ilgili bu haber 'müjde' olarak lanse edildi.

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine yönelik flaş açıklama

Ziraat Bankası tarafından müşterilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Banka, şartları karşılayan vatandaşlara yönelik 2000 TL bandında ödeme gerçekleştirecek.

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine yönelik önemli açıklama yapıldı

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Banka tarafından market alışverişlerine destek olması amacıyla kampanya başlatıldı.

Emeklilere yönelik flaş uyarı... Akbank, Yapı Kredi, ING Türkiye, TEB, Türkiye İş Bankası, Finansbank, Yapı Kredi

Emekli vatandaşlara yönelik promosyonlarla ilgili flaş bir uyarı geldi. Promosyonda fiyatlar güncellendi. Emekli vatandaşların buna göre hareket etmesi gerektiği belirtildi.

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine yönelik çok önemli duyuru... Ziraat Bankası'ndan son dakika açıklaması

Ziraat Bankası tarafından müşterilerine yönelik önemli bir duyuru gerçekleştirildi. Banka tarafından yapılan duyuruda müşterilere kampanya kapsamında müşterilere verilecek 2 bin TL'nin detaylarına yer verildi.

Ünlü analist İslam Memiş'ten her eve yönelik flaş altın uyarısı

Ünlü analist İslam Memiş'ten her evdeki yatırımcılara yönelik altın uyarısı geldi. İşte İslam Memiş tarafından yapılan uyarılar...

Bankalar depremzedeye destek için seferber oldu! İşte, bankaların depremzedelere yönelik destek paketleri!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bankalar da seferber olarak depremzedelere yönelik destek paketlerini açıklamaya başladı. Depremzedelerin kredi ve kredi kartı borçları 6 ay ertelenirken, vefat edenlerin ise borçları silindi.

Akbank'tan müşterilerine yönelik çok önemli açıklama! Akbank müşterileri acil baksın

Akbank'tan müşterilerine yönelik bir açıklama geldi. Banka, hayata geçirdiği önemli kampanyanın detaylarını müşterilerle paylaştı.

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu toplanarak deprem bölgesindeki çalışmaları görüştü. Birliğin depremzedelere yönelik aldığı tavsiye kararlarına göre, bireysel ve ticari kredi müşterilerinin borçlarının ertelenecek veya belirli şartlar kapsamında silinecek.

Merkez Bankası’ndan depremzedelere yönelik ‘zorunlu' hamle! O krediler zorunlu karşılıktan muaf olacak!

Türkiye Bankalar Birliği’nin depremzedelere yönelik kredi borçlarını 6 ay ötelenmesine ilişkin tavsiye kararının ardından bir düzenleme de Merkez Bankası’ndan geldi.

Halkbank'tan müşterilerine yönelik çok önemli bir açıklama! Halkbank müşterileri dikkat

Halkbank'tan müşterilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Banka, önümüzdeki günlerde müşterilerin bazı detaylara dikkat etmesi gerektiği belirterek önemli bilgiler verdi.

Bankalar da depremzedeler için seferber! Bankalar, depremzedelere yönelik hangi kararları aldı? Kredi borçları ne olacak

Kahramanmaraş depreminin ardından iş ve ekonomi dünyasının yanı sıra finans sektöründen de bölgeye destek ve yardım yağıyor. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı yazılı açıklama ile depremden etkilenen müşterilerine yönelik aldıkları kararları ve bölgeye sağlanan destekleri paylaştı.

ticari binalara yönelik sertifika sistemi Haberi

ticari binalara yönelik sertifika sistemi

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK),  B.E.S.T-Konut Sertifika sisteminden sonra, ticari binalara yönelik sertifika sistemi çalışmaları da tamamladı. B.E.S.T-Ticari Binalar Sertifika Kılavuzu 2021-1.0 Versiyonu yeni yapılan/yapılacak ticari binalar ve büyük ölçekli yenileme çalışmaları yapılan/yapılacak mevcut ticari binalar için hazırlandı.


 
B.E.S.T-Ticari Binalar Sertifika Sistemi’nde binalar, Bütünleşik Yeşil Proje Yönetimi, Arazi Kullanımı, Su Kullanımı, Enerji Kullanımı, Sağlık ve Konfor, Malzeme ve Kaynak Kullanımı, Ticari Binalarda Yaşam, İşletme ve Bakım, Yenilikçilik olmak üzere dokuz ana kategoride değerlendiriliyor.

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması...