20 / 04 / 2024

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Bankaların fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına sebep olmasının önüne geçmek amacıyla istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi.



Bankaların fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına neden olmasını önleyebilmek için istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya ilişkin esaslar belirlendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan bankaların net istikrarlı fonlama oranı hesabının yapılmasına yönelik yönetmeliği kapsamında, net istikrarlı fonlama oranı, mevcut istikrarlı fon tutarının gerekli istikrarlı fon tutarına bölünmesi yoluyla konsolide ve konsolide olmayan bazda hesabı yapılacak.

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Yönetmelik kapsamında, 1 Ocak 2024’ten itibaren özkaynak hesaplama dönemleri itibarıyla aylık bazda hesaplanan konsolide ve konsolide olmayan net istikrarlı fonlama seviyesinin mart, haziran, eylül ve aralık aylarından itibaren 90 günlük basit aritmetik ortalaması yüzde 100’den az olamayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, net istikrarlı fonlama oranı için asgari bir oran tesis etmeye, bu oranın hesaplanmasına ve tutturulmasına yönelik esasları belirlemeye yetkili olacak.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön