19 / 03 / 2024

Ticari gayrimenkul almak mantıklı mı

Ticari gayrimenkul almak mantıklı mı

Gayrimenkul Uzmanı Birgül Sarsın Dokuzcan, gayrimenkul güvenli liman olarak görüldüğüne vurgu yaparak son zamanlarda ticari gayrimenkullere olan talebin katlandığını belirtti.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde evden çalışmayla beraber düşüşe geçen ticari emlak piyasası yeniden canlandı. Açıklanan küresel raporlar bu sene için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları da yaptıkları açıklamada özellikle lüks ofise talebin arttığını belirtti.

JPMorgan CEO’sundan ticari gayrimenkul uyarısı: Daha büyük sorunlar yaşanacak! 

Ticari gayrimenkullerin kriz yaratma potansiyeli bir süredir gündemde yer alıyor. JPMorgan CEO’sundan ticari gayrimenkuller ile ilgili önemli bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar... 

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Ticari gayrimenkulde yaşanan dönüşüm yükseliş yönünde ilerliyor!

İngiltere'de bulunan emlak ajansı Knight Frank LLP’nin “2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu”na göre ticari gayrimenkullerde yaşanan dönüşüm 2023 yılında yüzde 54 azalırken, 2024 yılında sektörde yaşanacak gelişmeler ile artması bekleniyor.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Bu yıl ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor!

Londra merkezli emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank LLP tarafından yayınlanan 2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu'na göre bu sene küresel ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor.

Uluslararası gayrimenkul şirketinden büyük hamle! 3 ayda 2 büyük AVM'yi sattı!

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield | TR International, Ankara ve Konya'da yer alan AVM'lerin paylarını 3 aylık süreçte satışını gerçekleştirdi. 

Gayrimenkul almak isteyenler dikkat! En güvenilir gayrimenkul alma yöntemleri açıklandı! 

Son zamanlarda gayrimenkul almak isteyen binlerce kişi farklı dolandırıcılıklarla karşı karşıya kalıyor. Peki gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmeli?

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Yatırımcılar, İstanbul'da ticari gayrimenkule yöneldi!

Ticari gayrimenkul yatırımında da hareketlilik devam ediyor. Uzmanlara göre, kentte ticaret devam ettiği sürece, gayrimenkul sektörünün hareketliliği de bitmeyecek.

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

2006’da kaleme aldığı “Konut balonu muhtemelen patlayacak” makalesi ile tüm dünyayı sarsan 2008 finansal krizini tahmin eden ABD’li ekonomist Gary Shilling, yeni bir uyarı yaptı: “Şimdi en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu öngörüyorum.”

Ticari gayrimenkul almak mantıklı mı Haberi

Ticari gayrimenkul almak mantıklı mı

Aralık'ta dövizde gerçekleşen dalgalanmanın durulmasının ardından 2022'nin ilk ayında gayrimenkul yatırımlarında yükseliş kaydediliyor. Yatırım amaçlı alım planlayan gerçek ve tüzel kişilerin ticari gayrimenkullere yöneldiğine dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Birgül Sarsın Dokuzcan vergi avantajı ve online alışveriş pazaryerlerinin 'gel-al' noktası arayışlarının talebe yön verdiğini belirtti.

Gayrimenkul güvenli liman olarak görülüyor

Gayrimenkul Uzmanı Birgül Sarsın Dokuzcan, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Yatırımlarını değerlendirmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler son dönemde ticari gayrimenkule büyük ilgi gösteriyor. Dövizde yaşanan dalgalanma sonrası en güvenli yatırım aracı olarak ibre tekrar gayrimenkule yöneldi. Dövizdeki artışların gayrimenkul fiyatlarına yaptığı doğru orantılı etkinin dövizde düşüş gerçekleştiğinde aynı oranda olmaması gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenleri cezbediyor.

Kiradaki ticari gayrimenkulde mülk sahibinin vergi avantajı oluyor

Gayrimenkul yatırımı düşünenlerin talebi ticari gayrimenkuller oluyor. Bunun sebebi...