26 / 04 / 2024

ticari gayrimenkul piyasası son durum

ticari gayrimenkul piyasası son durum

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde evden çalışmayla beraber düşüşe geçen ticari emlak piyasası yeniden canlandı. Açıklanan küresel raporlar bu sene için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları da yaptıkları açıklamada özellikle lüks ofise talebin arttığını belirtti.

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

2006’da kaleme aldığı “Konut balonu muhtemelen patlayacak” makalesi ile tüm dünyayı sarsan 2008 finansal krizini tahmin eden ABD’li ekonomist Gary Shilling, yeni bir uyarı yaptı: “Şimdi en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu öngörüyorum.”

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Blackstone’nun (NYSE:BX), Amerika Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Signature Bank'ın (OTC:SBNY) borç satışından 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyünü almaya hazırlandığı ifade edildi.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Bilgiçler Yapı: Ticari gayrimenkul yatırımcısında yavaşlama yok!

İstanbul’da, dükkan ve ofislere talep artıyor. Gayrimenkul sektöründe, konut satış rakamlarında düşüş olurken, ticari gayrimenkul üreten markalı projelerde hareketlilik devam ediyor.

Ağustos'ta ticari gayrimenkullere ilgi arttı!

Yaptığı açıklamada ticari gayrimenkul piyasasında yükselen bir ivme olduğuna değinen Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, Ağustos ayında ticari gayrimenkullere ilginin arttığını söyledi.

ticari gayrimenkul piyasası son durum Haberi

ticari gayrimenkul piyasası son durum

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, Türk şirketleri tarafından yapılan varlık satışlarına yabancılardan yoğun talep gösterildiğini gile getirdi. Sözcü'de yer alan habere göre; PWC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yeniden yapılandırma süreçlerine ilişkin konuştu ve faiz ortamının bilançolara etkisini analiz etti.

Akbaş, 2021 yılı içinde yeniden yapılandırma başvurularının bir miktar düştüğünü belirtti. Akbaş, “Yüksek faiz ortamı ve kurun değer kaybetmesinin bilançolara negatif etkilerinin olduğunu görüyoruz. Yılın son çeyreğinde yeniden yapılandırma başvurularının artmasını öngörebiliriz” diye konuştu.

Yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisi azaldı

Akbaş, “Yeniden yapılandırmada Türk şirketlerin varlık satışına gitmesi durumunda yabancı ilgisi oluyor mu?” sorusunu yanıtladı. 

Akbaş, ciddi anlamda yabancı ilgisi bulunduğunu, hem finansal hem stratejik yatırımcının Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin bir miktar azalış gösterdiğini belirtti. 

ABD'de...