20 / 04 / 2024

TİKA afganistanda cami mi yapıyor

TİKA afganistanda cami mi yapıyor

TİKA Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Osmanlı mimarisine uygun cami yaptırıyor. Karadoğan, Afganistan'ın kuzeyinde devam eden projelerden en önemlilerinden birinin Şibirgan'daki cami olduğunu belirtti.

BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı TekSüt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü! BİM 14 Kasım 2023 aktüel kataloğu...

BİM'in 14 Kasın Salı 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı Tek Süt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu...

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eden Akaryakıt Özel Ekibi, kurulduğu zamandan bu güne 1800 şirkete yönelik çalışma sürdürürken 15,6 milyar Türk Lirası kamu zararı tespit edildi.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Mustafa Saka kimdir? Hangi şirketlere çalıştı? Kaç dil biliyor? Şu an ne iş yapıyor?

Mustafa Saka kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Kaç dil biliyor? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Trend GYO’da hangi görevi yürütüyor? İşte Mustafa Saka ile ilgili tüm merak edilenler...

Mustafa Aksoy hangi bankalarda çalıştı? Kaç dil biliyor? Çalık Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Mustafa Aksoy, kimdir? Kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversitede eğitim gördü? Hangi bankalarda görev aldı? Belçika’ya neden gitti? Çalık Enerji’de hangi alanda çalışıyor? İşte Mustafa Aksoy ile ilgili merak edilen her şey...

40 bin araç kapasiteli otopark bile yetmedi! İstanbul Havalimanı tatilcilerle doldu taştı!

Bayram yoğunluğunun yaşandığı İstanbul Havalimanı’nın otoparkı adeta tıka basa doldu. 40 bin araç alabilen havalimanının otoparkında yer bulunamıyor.

Tefal FV1841 Maestro Plus buharlı ütü kaç TL, en uygun nereden alınır? 14 Haziran 2023 fiyat listesi

Tefal FV1841 Maestro Plus 2400 W buharlı ütü, güçlü performansı, ergonomik tasarımı ve birinci sınıf kayganlık sunan seramik tabanıyla öne çıkıyor. Peki, Tefal FV1841 Maestro Plus buharlı ütü, ne kadar, özellikleri ne? İşte detaylar... 

Tefal Turbo Pro FV5688 buharlı ütü ne kadar, en uygun nerede? 11 Haziran 2023 fiyat listesi...

En inatçı kırışıklıklara bile meydan okuyan Tefal Turbo Pro FV5688, Durilium AirGlide taban teknolojisi sayesinde buhar dağıtımını eşit bir şekilde yaparak kullanıcılarından tam not alır. Peki, Tefal Turbo Pro FV5688 buharlı ütü kaç TL?

Tefal FV5770 Easygliss Plus Ütü kaç TL, en uygun nerede? 27 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Durilium Airglide teknolojisine sahip Tefal FV5770 Easygliss Plus, olağanüstü kaygan tabanıyla ütülemeyi hızlı ve kolay hale getirir. Peki, Tefal FV5770 Easygliss Plus Ütü ne kadar? İşte detaylar...

Tefal GV9620 Pro Express Ultimate Buhar Kazanlı Ütü kaç TL! Teknik özellikleri neler?

Tefal Buhar Kazanlı Ütü, 8 bar buhar basıncı, 180 gr/dk sürekli buhar gücü sayesinde her kumaş türünü pratik ve hızlı bir şekilde ütüler. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Carrefoursa'dan iPhone 13'e son dakika çılgın indirim! Birden fiyatlar düştü! Kaçıran çok üzülür!

Carrefoursa, iPhone 13'ü indirimli fiyatlarla müşterilerine sunmaya başladı. Birden fiyatlar düştü! Hemen siz de bir göz atın, sonra üzülürsünüz...

Arçelik Aria Master BKU 9928 kazanlı ütü kaç TL, özellikleri ne? 17 Mart 2023 fiyat listesi...

Arçelik Aria Master BKU 9928 kazalı ütü, zorlu kırışıklıkların kısa sürede düzleşmesini sağlayan buhar gücü ve kumaşları yıpratmayan özel taban teknolojisine sahiptir. Peki, Cross Steam Pro Teknolojisi nedir? İşte detaylar...

TİKA afganistanda cami mi yapıyor Haberi

TİKA afganistanda cami mi yapıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Osmanlı mimarisine uygun cami yaptırıyor.


AA muhabirine konuşan TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Afganistan genelinde yüzlerce projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.


Karadoğan, Afganistan'ın kuzeyinde devam eden projelerden en önemlilerinden birinin Şibirgan'daki cami olduğunu belirtti.


Osmanlı mimarisine uygun inşa edilen caminin, 2 bin 500 cemaat kapasiteli olduğunu, 53 metre uzunluğunda 2 minaresinin bulunduğunu ve çevresinde, geliri camiye aktarılacak 24 dükkan olduğunu anlattı. 


Karadoğan, 90 kubbeli caminin inşaatının bitmesiyle Afganistan'da örnek bir eser olacağını sözlerine...