26 / 04 / 2024

tika restorasyon projeleri

tika restorasyon projeleri

TİKA tarafından inşa ve restore edilen dünyanın dört bir tarafındaki eserlere yolculuğa çıkaracak "İzler ve Çizgiler" belgeselinin ilk bölümü, 19 Temmuz tarihinde yayınlanacak.

TİKA 6 ayda 800 proje hayata geçirdi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Vekili Kayalar yaptığı açıklamada bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 800 projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

Ege Medeniyetleri Müzesi tekrar gündemde!

İzmir'e açık hava müzesi geliyor. Tarihi yapılar için de adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm yapıları satın alma ve restorasyon projeleri ile kurtarmayı planlıyor

Kocaeli Tavşancıl’daki tarihi yapı restore edilecek!

Kocaeli'de tarihi binalar restorasyon projeleri kapsamında yenilenerek, kullanılabilir hale getiriliyor. Bu kapsamda Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan bir tarihi yapının daha restore edilmesi için çalışma başlatılıyor.

Tokat Zile'deki restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Kartepe Belediyesi restorasyon projeleri hazırlatacak!

Kültürel değerlere sahip çıkmak ve eski yapıları geleceğe taşımak adına Kartepe Belediyesi, restorasyon projeleri hazırlatacak.

Adalar Belediyesi'nin restorasyon projeleri onaylandı!

Heybeliada Değirmenleri ve Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesinin rölöve, restitasyon, restorasyon ve statik projeleri tamamlanarak İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Mimarlık öğrencilerinin restorasyon projeleri sergileniyor!

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde 20014-2015 döneminde mezun olan öğrenciler, koruma restorasyon dersinde yaptıkları bitirme projelerini Rektörlük Sanat Galerisi'nde sergiledi.

tika restorasyon projeleri Haberi

tika restorasyon projeleri

TRT Belgesel, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından hayata geçirilen ve restore edilen eserleri merkezine alan "İzler ve Çizgiler" belgeselini izleyiciyle buluşturuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "İzler ve Çizgiler", Bosna-Hersek'i ziyaret eden ilk bölümüyle 19 Temmuz Pazar günü saat 22.00'de ekranlarda olacak. Belgeselde, TİKA tarafından dünyanın dört bir tarafında inşa ve restore edilen eserler tanıtılacak.

TİKA Başkan Vekili Serkan Kayalar, belgesele ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Genç arkadaşlarımızın özellikle de Grafiti’ye merak duyan arkadaşlarımızın ilgiyle izleyeceği bir belgesel bu. Bu alanda önde gelen Türk sanatçıların Osmanlı yadigarı eserlerle, ülkemiz adına gerçekleştirdiğimiz projelerle karşılaşmasını, izlenimlerini izleyeceksiniz."...