26 / 04 / 2024

tiny house kullanımı

tiny house kullanımı

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen "tiny house" projeleri yüksek maliyete sahip emlak piyasasına yeni bir alternatif olarak kentten uzakta doğanın içerisinde bir yaşam tarzı sağlıyor.

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi artırdı!

Tiny house’lar, arsa sahipleri, turizmciler için hem ekonomik hem doğa dostu yatırım alternatifleri sağlıyor. Son dönemde hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi arttırıyor.

Yeni trend: Bungalov ve Tiny House

Pandemi dönemi, tatil anlayışımıza getirdiği izolasyon gereksinimi nedeniyle turizm sektöründe bungalov ve tiny house gibi konaklama trendlerini önemli ölçüde geliştirdi. Antalya'dan Bolu'ya, Çanakkale'den Sakarya'ya kadar bu tür konaklama yerlerini görmek mümkün.

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 50 ila yüzde 100 oranında arttı. Peki Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

My Port Tiny House Yaşam Köyü 3. Etap satışta! Fiyatlar 350 bin TL'den başlıyor!

My Port Tiny House Yaşam Köyü'ndeki 82 adet 3. etap parselin satışları başladı. Proje 21 dönüm arsayı kapsıyor. İşte detaylar....

Alaçatı'daki arazisine inşaat firmalarından teklif yağmıştı: Şarkıcı Berkay Tiny House işine mi giriyor? 

Popülaritesini koruyan Tiny House'lara talep gün geçtikçe artıyor. Son olarak şarkıcı Berkay'ın Alaçatı'daki arazisine Tiny House yapacağı konuşuluyor. Peki, Berkay Tiny House işine mi giriyor? İşte detaylar...

My Port Tiny House Yaşam Köyü projesi satışta! Yeni proje

Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte TinyHouse’lar konut yatırımının en büyük alternatifi haline geldi. Yatırımcısına fırsat sunan My Port Tiny House Yaşam Köyü projesi satışta. 

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil

Önce pandemi daha sonra depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), yükselen konut ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak kullanılmaya başlandı. Üreticilerin şehir içinde bu küçük evler için istasyonlar sunması, çoğu yazlık bölgede de tiny house köylerinin oluşması

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tiny House'lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı...

Türkiye’nin ilk Tiny House Fuarı 3-5 Şubat'ta İstanbul'da!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonucunda modüler yapılara ilgi arttı. Bu kapsamda 3-5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ilk defa gerçekleştirilecek " Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım - Dekorasyon Fuarı sektörün buluşma noktası olacak.

Tiny House'da yatırım iştahı arttı!

Koronavirüs salgını ile beraber trend olan Tiny House'da talep patlaması yaşanıyor. Talep patlaması ile Tiny House'lar yatırımcıların radarına girdi. 

Tiny House'lara büyük akın! 6 ay sırada bekliyorlar!

Koronavirüs salgını sonrasında başlayan tiny house akımı gün geçtikçe büyüyor. Siparişlerin gün geçtikçe arttığı tiny house yapılar için 6 ay sıra bekleyenler var.

tiny house kullanımı Haberi

tiny house kullanımı

İsveç'te gençler arasında popüler olan "tiny house" projeleri yüksek maliyete sahip emlak piyasasına yeni bir alternatif olarak kentten uzakta doğanın içerisinde bir yaşam tarzı sağlıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 8-10 metrekare taban alanına sahip tiny houselar, geri dönüştürülebilme ve ucuz olma özelliği dışında yerel kaynaklarla da üretilme özelliğine sahip.

Üstte yer alan fotoğrafta Garpenberg'te vatandaşların yaşadığı "tiny houses" yer alıyor.

Tiny House'da yatırım iştahı...