25 / 04 / 2024

TKDK

TKDK

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, Balıkesir'de 5 kırsal turizm projesine 1,5 milyon liralık hibe desteği sağladı.

TKDK'dan Mardin'e 57 proje!

TKDK'dan Mardin'e 57 proje, 67 Milyon TL'lik yatırım daha. Türkiye Genelinde Mardin'in de 10 Kasım 2014 tarihinde yayınlanan 13.Çağrı ilanı proje teslimleri 10 Şubat 2015 tarihinde sona erdi.

TKDK'dan Mardin'e 28 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Mardin İl Koordinatörlüğü, son bir yıl içinde 28 milyon liralık yeni yatırım için imkan sağladıklarını açıkladı.

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişçi duyurdu: Kırsal kalkınma destekleri artıyor! 

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında destekler tam gaz devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sunulan proje başvurularında talep edilen destek tutarının yaklaşık 8,3 milyar TL olduğunu belirtti.

TKDK'nın kullandığı tüm binalar kiralık çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı TKDK'nın kullandığı ülke genelindeki 42 binanın tümü kiralık çıktı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin meclise soru önergesi verdi.

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

TKDK'dan imar barışı çağrısı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, imar barışının girişimciler için bir fırsat olduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Kırsaldaki turizm tesislerinin doğru projelendirilmesi önemli!

TKDK yatırımlarının mimari projeleri için toplantı yapıldı.  Mimarlar Odası Bursa Şubesinde düzenlenen toplantıda mimarlara dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı..

Elazığ Palu'ya TKDK desteği ile otel yapılıyor!

Elazığ'ın Palu ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle otel yapılıyor.

Arif Doğru, mühendisliği bırakıp tatil köyü kurdu!

TOFAŞ'ta 20 yıldır sürdürdüğü mühendislik mesleğini bırakan Arif Doğru, TKDK'dan aldığı hibe desteğiyle doğduğu Gököz köyünde yaklaşık 2,6 milyon liralık yatırımla "tatil köyü" kurdu.

Van Gölü kıyısına 3 milyon TL'lik tesis inşa edildi!

Mimar Tuba Dede ve iç mimar kardeşi Didem, Van Gölü kıyısına "rekreasyon ve doğa sporları alanı" yapmak üzere hazırladıkları projeyi bir süre önce TKDK'ya sundu.

Çakmak Prefabrik hizmet kalitesini her geçen gün artıyor!

TKDK ve kalkınma ajanslarının desteklediği prefabrik okul, sağlık ocakları, otel, doğa turizminde kullanılan yapılar inşa ettiklerini dile getiren Çakmak Prefabrik Şirket Müdürü Ethem Çakmak, yeni dönemde yurt genelinde bilinirliklerini artırmak istediklerini söyledi.

TKDK'dan Ordu'ya 10 milyonluk beş proje!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destekleriyle Ordu'da 10 milyon 370 bin TL bütçeye sahip beş proje hayata geçiriliyor. Projelerin ikisinin fındık işleme ve depolama, otel, beyaz et işleme tesisi ve restaurant olacağı belirtildi.

Sivas'taki Tapu ve Kadastro'ya yeni hizmet binası!

(TKDK) Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü nün yeni bir hizmet binasına kavuşması için çalışmalara start verildi.

Ağrı Patnos'da apart otel açıldı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) desteğiyle Ağrı’nın Patnos ilçesinde apart otel açıldı.Otel açılışına Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk, TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

TKDK'dan yenilenebilir enerji yatırımlarına destek!

Yenilenebilir enerji yatırımlarına da destek ilk çağrı döneminde desteklenecek başlıklar arasında yerini aldı. TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü yenilenebilir enerji yatırımlarına üç farklı şekilde destek verileceğini belirtti.

TKDK Haberi

TKDK

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü, Havran ilçesinde hibe desteği verdikleri kır bahçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesir'in kırsal turizm için çok uygun bir coğrafyaya ve alana sahip olduğunu söyledi. Kırsal turizme yüzde 50-65 hibe desteğinde bulunduklarını ifade eden Döğdü, "Balıkesir'de kırsal turizm anlamında 5 proje aldık. Bu projelerin yatırım tutarı 3,5 milyon lira. Bunun yüzde 50'sinin hibe olduğunu düşünürsek 1,5 destek sağlıyor milyon lira gibi destek sağlamış olduk" dedi. Döğdü, destekledikleri işletmeler vı projeler hakkında bilgi verdi. Birçok alana yönelik çalışmaları bulunduğunu belirten Döğdü, şöyle konuştu: "Hibe desteği alt sınırımız yüzde 50 ancak özelikle et ve süt üretiminde yatırım yapılacak yer dağlık alanda ise yani rakımı bin metre üzerindeyse yüzde 60'a çıkıyor. Yatırımcı 40 yaşının altında ise yüzde...