25 / 04 / 2024

Elazığ Palu'ya TKDK desteği ile otel yapılıyor!

Elazığ Palu'ya TKDK desteği ile otel yapılıyor!

Elazığ'ın Palu ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle otel yapılıyor.




Elazığ'ın Palu ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle inşa edilecek otelin temeli Vali Çetin Oktay Kaldırım ile Milletvekili Ejder Açıkkapı tarafından atıldı.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından kırsal kalkınma programı kapsamında Palu'nun turizmine katkı sağlaması hedeflenen otel yapımı için yüzde 65'lik hibe desteği verdi. Tarihi yapısı ile turizm merkezi olan ilçede yapımına başlanılan otel 24 odalı 54 yataklı olacak. 1 milyon 600 bin TL'lik yatırım bedeli bulunan otel için bugün temel atma töreni düzenlendi. Törene Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz da katıldı.

 

Vali Çetin Oktay Kaldırım," Palu gibi tarihi çok geçmişe dayanan kadim bir yerleşim birimine böyle bir butik otelin yapılması çok önemli. Palu önemli bir medeniyet merkezi ve önemli bir kültürel yapı var"dedi. 

Palu'nun doğal, kültür, inanç turizmi açısından önemine de değinen Vali Kaldırım,ilçe de konaklamanın da önemli olduğunu belirtti.




Star


Geri Dön