18 / 04 / 2024

tmb başkanı mithat yenigün

tmb başkanı mithat yenigün

TMB Başkanı Yenigün: "Eximbank'ın sermayesinin artırılması ve kredi desteği gibi teşvikler, Varlık Fonu gibi tasarılar, yatırımları canlandırma ve sektörde fonlama olanaklarını artırma bakımından son derece olumludur" dedi.

Mithat Yenigün: Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmaya kararlıyız!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Cumhuriyete, demokrasiye ve laik değerlere sahip çıkmaya; ekonomik büyümenin kesintisiz devamı için sektör olarak üzerimize düşen görevi her zamankinden de büyük bir kararlılıkla yerine getirmeye hazırız” dedi.

Müteahhitler alternatif pazarların peşinde!

TMB Başkanı Yenigün, "Rusya pazarlarından doğacak kaybı dengeleyebilecek yeni fırsatlar için Sahra-Altı Afrika ve Güney Amerika ülkelerindeki potansiyel yatırımlar takip edilmektedir" dedi.

Rusya, Libya ve Irak inşaat pazarı çöküyor mu?

Müteahhitler, Rusya'da ruble, Irak'ta bütçe, Libya'da teminat sorunundan dolayı ciddi zararla karşı karşıya. TMB, 2.5 milyar dolarlık yatırımın sürmesi için Irak'ta petrol karşılığı iş önerdi.

Müteahhitler Irak için finansman desteği istedi!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Bugünkü geçici ara dönemde Irak'a sağlanacak finansman desteği, hem ikili ilişkilerimizin gelişmesine olumlu katkı yapacak hem Irak'ta iş yapan üyelerimizin projelerinin devamım sağlayacak." dedi.

Dış müteahhitlikte 2013 yılına göre düşüş yaşandı!

Müteahhitler 2013'te 32 milyar dolarlık iş almıştı. Bu yıl iş tutarının 22 milyar dolarda kalması bekleniyor. Ekonomi Bakanlığı'nın ve TMB rakamları,10 milyar dolarlık iş kaybına yol açtığını ortaya koydu.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yeni başkanı Mithat Yenigün oldu!

Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün Türkiye Müteahhitler Birliği’ nin yeni başkanı seçildi. Mithat Yenigün, 3 yıl başkanlığı yürüten Emin Sazak’ tan görevi devraldı...

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Ertelenmiş talep ve yatırımlar inşaat sektörüne itici güç olacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, TÜİK’in açıkladığı 2020 yılı büyüme rakamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan heyecanı!

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasının da heyecanlanmasına neden oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Türk müteahhitleri 11 ayda 10.4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, bu yılın kasım ayı itibarıyla müteahhitlerin, yurt dışında toplam bedeli 10,4 milyar doları olan 175 proje üstlendiğini belirtti.

Mithat Yenigün: Denetim firması, ücreti müteahhitten almasın!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında gözler yeniden müteahhitlere çevrildi. TMB Başkanı Mithat Yenigün, şu anda yapı denetim firmalarının ücretlerini müteahhitlerden alındığını hatırlatarak bu uygulamanın değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Mithat Yenigün: Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaşanan İzmir depremi ile ilgili olarak, "Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit" dedi

Türk müteahhitlere Suudi Arabistan'da 3 milyar dolarlık kayıp!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Müteahhitlerimiz geçen yıl Türkiye aleyhine oluşturulan algı neticesinde Ortadoğu’da en az 3 milyar dolarlık iş kaybı yaşadı” diye konuştu.

Suudiler Türk müteahhitlerini devre dışı bırakıyor!

Türk mallarını boykot kararı alan Suudi Arabistan, Türk müteahhitleri de boykot ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018'de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını fakat rakamın 2020'nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü belirtti. 

Konutta balon yok! Stokumuz var!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

24 saat çalışan robot inşaat işçileri geliyor!

İnşaat sektörü teknoloji ile gelişmeye devam ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Sanayi Bakanlığı ile inşaatta yapay zeka teknolojisini kullanmak üzere yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti ve "24 saat çalışan 'robot' inşaat işçileri geliştirmek istiyoruz" dedi...

tmb başkanı mithat yenigün Haberi

tmb başkanı mithat yenigün

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Eximbank'ın sermayesinin artırılması, kredi desteği teşvikleri ve Türkiye Varlık Fonu gibi uygulamaların yatırımları canlandırma ve müteahhitlik sektöründe fonlama olanaklarını artırma bakımından son derece olumlu olduğunu belirterek, "Ancak burada en önemli husus, bu teşviklerin bürokraside tıkanıklık yaşanmadan, etkin bir şekilde ve hızla uygulamaya alınmasıdır." dedi.


Yenigün, TMB tarafından 2015 ve 2016 yıllarında dünyanın en büyük 250 firması arasına giren 45 Türk müteahhitlik şirketinin ödüllendirilmesi nedeniyle Sheraton Otel'de düzenlenen törende konuştu.


TMB'nin bu yıl 65. kuruluş yılını kutladığını ifade eden Yenigün, tüm dünyada binlerce eseri hayata geçiren üyelerinin eserleriyle gurur duyduklarını söyledi.


İnşaat sektörünün küresel ekonomik belirsizlikten en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğine işaret eden Yenigün, küresel likidite koşullarında oluşan sıkılaşma ve jeopolitik sorunların da etkisiyle uluslararası...