18 / 04 / 2024

TMB iş birliği

TMB iş birliği

Türkiye Müteahhitler Birliği ile İngiltere'nin önde gelen uluslararası hukuk bürolarından Pinsent&Masons, özellikle yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde işbirliğini güçlendirmek amacıyla mutabakat zaptı imzaladı.

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, ““Demokrasi, milli birlik ve beraberlik sınavı başarıyla verildi” dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği ve Güney Kore Müteahhitler Birliği'nden anlaşma!

Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarını temsil eden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Güney Kore Müteahhitler Birliği (CAK) ile önemli bir işbirliği mutabakat zaptına imza atıyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği 66'ncı yılını kutladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin kuruluşunun 66'ncı yılını kutladı. TMB Başkanı Yenigün, "Bugün Türk inşaat sektörünün dünyada ulaşmış olduğu konum hepimiz için gurur vericidir" dedi. 

Kadınlar, gayrimenkul sektöründe 'Biz de varız' diyor!

ULI, GYODER ve TMB işbirliğiyle ilk kez düzenlenen ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırması’ sonuçları; 17 Mayıs 2017 tarihinde Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu tarafından açıklanacak.

TMB Başkanı Mithat Yenigün: İran'da çok iş birikmiştir

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, ambargoların kaldırıldığı İran'ın sektör açısından iyi bir pazar olacağını belirterek, "Ambargodan dolayı çok iş birikmiştir diye düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: Konut piyasası 2015'te canlı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) 2015 yılı ikinci çeyrek analizini açıkladı. Raporda, inşaat sektöründe üretimin 2014 ikinci yarısından itibaren önemli ölçüde hız kestiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye Müteahhitler Birliği Türkiye-Vietnam iş formu düzenledi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen iş forumunda, Vietnam Ulaştırma Bakanı La Tang, “Türk müteahhitlerin uluslararası ölçekte ne kadar muhteşem bir başarı öyküsü yarattıklarını çok iyi biliyoruz. TMB’yi tebrik ediyoruz” dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden imar planı tepkisi!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 10 maddelik bildirgesinde, imar planlarının çok sık değişmesi eleştirildi. Sektörün tıkanan sorunlarının çözümü için öneriler sunuldu. İşte açıklanan İnşaat Sektörü Bildirgesi...

TMB iş birliği Haberi

TMB iş birliği

Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile İngiltere'nin, özellikle inşaat hukuku konusunda lider uluslararası hukuk bürolarından Pinsent&Masons arasında 2011 yılından bu yana devam eden çözüm ortaklığı, imzalanan işbirliği anlaşmasıyla resmileşti. TMB ile Pinsent&Masons arasındaki görüşmeler ilk olarak 2011 yılının sonlarında, Türk müteahhitlerin Libya'daki alacaklarına yönelik uyuşmazlıklar ve uluslararası tahkim seçenekleri konusunda Pinsent&Masons'dan danışmanlık alınmasıyla başladı. TMB üyesi firmalar, Pinsent&Masons, firmanın Türkiye temsilcisi Göksu Avukatlık Bürosu ve Türkiye Müteahhitler Birliği arasında oluşan işbirliği, ilerleyen yıllarda da TMB Genel Merkezi'nde üye firmalara yönelik olarak düzenlenen inşaat hukuku eğitim toplantıları, seminerler gibi ortak etkinliklerle sürdü. Firma, bu çerçevede özellikle yurtdışı pazarlarda ortaya çıkan sorunların çözümü ve ekonomik potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla TMB ile uzun vadeli bir işbirliği...