24 / 04 / 2024

TMMOB bursa

TMMOB bursa

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından, büyükşehir belediye meclisinin 17 ilçenin imar planlarının tümüne 'Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0.50 emsal artışı yapılabilir' şeklinde bir plan notu eklenmesine tepki gösterildi.

Kentsel dönüşüm inşaat sektörünü büyütecek!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Bursa'da bina stokunun büyük kısmının çarpık ve kaçak yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşümle birlikte hareketlenecek inşaat sektörünün 2015 yılında büyüyeceğini söyledi.

Türkiye'deki binalar depremlere hazırlıklı değil!

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu'nun, Düzce Depremi’nin 22. yıl dönümünde açıklamalarda bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Mevcut sistem doğa olaylarının afete dönüşmesini engellemekten uzaktır" diye konuştu. 

Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!

Depremler ve kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak" dedi.

Bursa Sifaş-Polylen arazisindeki imar değişikliği yargıya taşınacak!

Bursa Barosu, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Nergis Holding'e ait Sifaş-Polylen arazisinde yapılan plan değişikliğini yargıya taşımaya hazırlanıyor.

TMMOB'dan Bursa'ya deprem uyarısı!

TMMOB'li Koordinasyon Kurulu 12 Kasım Depremi'nin 17. Yıl dönümünde BAOB Yerleşkesi Ortak Salonu'nda panel düzenledi.

Fikri Düşünceli: Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz!

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli: Doğanın bir gerçeği olan depremlerin önlenemeyeceğini, ancak alınacak bilimsel önlemler, bilinçli eğitim ve planlı yerleşim ile depremle ölmekten vazgeçip depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekir" dedi.

Nilüfer Arena'ya TMMOB Bursa Şubesi'nden tepki!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Nilüfer Belediyesi'nin Odunluk bölgesinde yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceği Nilüfer Arena'nın yeni bir rant kapısı olduğunu ileri sürdü.

TMMOB'dan Kayapa’ya yapılacak Katı Atık Tesisi’ne tepki!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Kayapa’ya yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepki gösterdi.

İMO Bursa Şubesi seçimlerini Çalışma Grubu kazandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu 2. günde gerçekleştirilen seçimlerle tamamlandı. İki listenin yarıştığı seçimlerde Çalışma Grubu Yönetim Kurulu üyeliklerini 6-1 kazandı.

Bursa İnşaat Mühendisleri Odası'nın Olağan Genel Kurulu 22 Şubat'ta!

Yeni Dönem Gazetesi'nin yazalarnından Gül Kolaylı bugünkü yazısında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu toplantısını ele aldı. İşte o yazı...

Bursa Mimarlar Odası'nın 16. Olağan Genel Kurulu seçimleri yapıldı!

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin 16. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde Genç Mimarlar Platformu, Yönetim Kurulu üyeliklerini 5-2 kazandı.

27. Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi başladı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa Şubesi ve Burkon Turizm işbirliğinde, Erexpo Fuarcılık tarafından "Kentsel Boşluğun Dili" temasıyla bu yıl 27'ncisi düzenlenen "Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi" başladı.

27. Bursa Kongresi ve Yapı Yaşam Fuarı başladı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa Şubesi ve Burkon Turizm işbirliğinde, Erexpo Fuarcılık tarafından "Kentsel Boşluğun Dili" temasıyla bu yıl 27'ncisi düzenlenen "Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi" başladı.

Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi başladı!

TMMOB Bursa Şubesi ve Burkon Turizm işbirliğinde, Erexpo Fuarcılık tarafından "Kentsel Boşluğun Dili" temasıyla bu yıl 27'ncisi düzenlenen "Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi" başladı.

TMMOB bursa Haberi

TMMOB bursa


Dün öğle saatlerinde Atatürk anıtı önünde toplanan mühendisler adına açıklamayı Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, kentsel dönüşümün yalnızca binaların taşıyıcı sistem açısından güvenli hale getirilmesi olarak değil, kentin yaşam alanlarının binaları, yeşil alanları, sosyal donatı alanları ile bütüncül bir şekilde sağlıklaştırılması olarak algılanması gerektiğini kaydetti. 


Şimşek, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında, 17 ilçenin nazım imar planlarının tümüne 'Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0.50 emsal artışı yapılabilir' şeklinde bir plan notu eklenmesine karar verildiğini hatırlattı. 



'ÖN ÇALIŞMA YOK' 


Şimşek, şöyle devam etti: "Yapılan bu değişiklik incelendiğinde, kentin fiziksel ve sosyal yapısında çok ciddi etkiler yapabilecek bir değişiklik olduğu görülmektedir. 

Tüm Bursa il sınırlarını kapsayan alana ilişkin yapılan bu denli büyük bir değişikliğin, kente nasıl etkiler yapacağına...