19 / 04 / 2024

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası deprem önerileri

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası deprem önerileri

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası depremin yıkıcı etkisini azaltmak için 3 adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor.  

Uzmanından 7.3 büyüklüğünde deprem uyarısı: 'Fayların üzerinde yerleşimler var, eyvah dememek için harekete geçilmeli!'

Son günlerde Bursa ve Gemlik'te peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan 7.3'lük deprem uyarısı geldi. İşte o açıklama...

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Jeoloji Mühendisleri okullardan sonra toplam 616 hastanenin çürük olduğunu açıkladı!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) okullardan sonra yüksek deprem riski altındaki hastane ve aile sağlığı merkezlerinden toplamda 616 hastanenin yıkıcı etkiye sahip olduğunu açıkladı.

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beklenen büyük Marmara depremi için ürküten açıklama!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aykan, beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki binalar depremlere hazırlıklı değil!

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu'nun, Düzce Depremi’nin 22. yıl dönümünde açıklamalarda bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Mevcut sistem doğa olaylarının afete dönüşmesini engellemekten uzaktır" diye konuştu. 

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depreminde yıkılan binalara ilişkin açıklama!

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir depreminde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği, Yağcıoğlu, Yılmaz Erberk, Barış sitesi (B ve D Blok), Emrah Apartmanı, Rızabey Apartmanı, Karagül Apartmanı, Doğanlar Apartman ve Cumhuriyet Sitesi (A blok) binalarının yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası deprem önerileri Haberi

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası deprem önerileri

Son bir yıl içerisinde yaşanan depremler nedeniyle TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, depremin yıkıcı etkilerinin unutulmaması ve her an hazırlıklı olunması için hayata geçirilmesi gereken adımlar anlatıldı. Hürriyet'ten Aysel Alp'ın haberine göre; atılacak adımlar şu şekilde sıralandı:

1-Fay yasası 3 ay içinde çıkarılsın.

2-Risk azaltma planlamaları 3 yıl içinde tamamlansın.

3-Zemin araştırmalarının yerinde denetimi esas alınsın.

Her sene 1-7 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle değerlendirilen Deprem Haftası’nda, yakın zamanlı depremleri ve acilen alınması gereken önlemleri özetle şöyle hatırlattı: 

“2020 depremlerin yıkıcı etkilerini yoğun şekilde hissettiğimiz bir yıl oldu. Aslında orta büyüklükte olan ve hasar etkisi sınırlı olması gereken bu depremler, merkez üstünden onlarca kilometre ötede yıkım ve ölümlere yol açtı. 117 kişinin öldüğü İzmir Sisam, 30’dan fazla kişinin öldüğü Elazığ Sivrice, İran’da meydana gelip Van’da...