19 / 04 / 2024

TOBB İnşaat Müteahhitleri

TOBB İnşaat Müteahhitleri

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için 'müteahhitlik hizmet yasası'nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor" dedi.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

7 milyon yapı dönüşmeli!

Lokomotif sektörler, 2021 beklentilerini açıkladı. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, sektörde riskli konut stokunun öncelikli sorun olduğunu belirtti ve kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini anlattı...

Düşük faizli konut kredisi 'fırsatçılığa' dönüştürülmesin talebi!

İMKON ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, konut kredisi faizlerinin düşmesinin inşaat sektörüne can suyu olduğunu belirtti. Tellioğlu, faizi fırsatçılığa çevirenlere uyarılarda bulundu...

Tahir Tellioğlu: Ülkemizi kaldığımız yerden tekrar kalkındırma zamanı geldi!

İMKON Genel Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tellioğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçim Sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

Kamu müteahhitleri sıkıntıda!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) müteahhitlik sektöründeki krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözeceğini belirtiyor. 

İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş 2018 yılında emlak sektöründe beklentilerini paylaştı.  İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu gözüküyor.

Tahir Tellioğlu'ndan 16 Nisan referandum sonuçları değerlendirmesi!

İMKON Genel Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, "Artık seçimler geride kaldı, zaman hep birlikte çalışma ve ülkeyi kalkındırma zamanıdır" dedi.

İnşaatta kriz kapıda mı?

Sarphan Finans Park’ı inşa eden şirketin iflas etmesi yeni iflas endişelerini de beraberinde getirdi. İşte Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu’nun konuyla ilgili açıklamaları...

İnşaat sektörünün morali arttı!

Hükümetin aldığı kararı değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, “KDV ve Damga Vergisi’nden sonra tapu harcında yapılan düzenlemeler, sektörün 2017’ye yönelik moral ve motivasyonunu artırmıştır” dedi.

Bursa'da gündem kentsel dönüşüm!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır ile bir araya geldi ve Bursa'daki dönüşüm projelerini konuştu.

Osman Avcıl: Kentsel dönüşümün birden fazla ayağı var!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, Elazığ’da kentsel dönüşüm konusunda açıklama yaptı. Avcıl: "Elazığ’da kentsel dönüşüme giren mahallerin Elazığ’daki kentsel dönüşümün hızlanması adına önemli bir gelişme oldu." dedi.

TOBB İnşaat Müteahhitleri Haberi

TOBB İnşaat Müteahhitleri

Tellioğlu, yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez olduğunu söyledi. Doğrudan veya dolaylı herkesi ilgilendiren sektörde bugüne kadar düzenli bir sistemin oluşturulmadığını savunan Tellioğlu, "Türkiye'de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. 

Bu da hem bizi hem de vatandaşları mağdur ediyor" diye konuştu. 


MESLEKİ BİR ÇERÇEVE OLMALI 


Türkiye'de 300 bine yakın müteahhit olduğunu hatırlatan Tellioğlu, sayının bu kadar yüksek olmasının mesleki bir çerçeve ve kanun olmamasından kaynaklandığını aktardı. Tellioğlu, yeterli sermaye gücü olan bir kişinin, hiçbir kanuna tabi olmadan istediği gibi "ben müteahhidim" diye ortaya çıkıp konut veya iş yeri yapabildiğine dikkati çekerek, sermaye gücü ve nitelikli insan kaynağı yeterliliği olmayan kişilerin bu mesleği yapmasına karşı olduklarını açıkladı. 


Yeni...