19 / 04 / 2024

TOBB Turizm Meclisi

TOBB Turizm Meclisi

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu. Meclis başkanlığına ise Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı da olan Osman Ayık seçildi.

TOBB Turizm Meclisi'ne Karadeniz'li Murat Toktaş seçildi!

TOBB Turizm Meclis Üyeliğine Samsun North Point Hotel Genel Müdürü Murat Toktaş seçildi.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Turizm Yatırımcıları Forumu İstanbul’da başladı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyada en büyük ilk 6 turizm arasına girdiğini vurgulayarak, "Dünyada en çok ziyaret edilen ilk 100 şehir içinde, ülkemizden 4 şehir (İstanbul, Antalya, Muğla ve Edirne) bulunuyor." dedi.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi açılıyor!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin resmi açılışı Cumartesi günü Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katımı ile gerçekleşecek.

Sabancı'dan İstinye'ye turizm tesisi!

İstanbul İstinye’deki Sevil Sabancı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Melisa Binicilik Turizm ve Dış Ticaret A.Ş.’nin mülkiyetindeki, eski binicilik ve spor tesisine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AKP’li üyelerin oyuyla kabul edildi.

Başiskele Belediye Meclisi'nin Nisan gündeminde imar var!

Başiskele Belediye Meclisi'nin nisan ayı meclis toplantısında Kocaeli Gölcük-Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliği'ne ilçeyi temsilen Kemal Erdem, Erkan Kutluer ile Ahmet Çoban seçildi.

Sevil Sabancı'nın turizm tesisi projesine İBB'den ret!

İşadamı Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı'nın turizm projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne takıldı. Sabancı, İstinye sırtlarında bulunan eski binicilik tesislerinin bulunduğu araziye, üç katlı turizm tesisi yapmak istiyordu.

Gül İnşaat'a TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi için onay!

TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi için Gül İnşaat ile sözleşme imzalanmasıyla ilgili önerge İTO Meclisi aralık ayı olağan toplantısında 44 red, 97 kabul oyuyla kabul edildi.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin temeli 27 Ağustos'ta!

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, oda tarafından yaptırılacak MATSO Turizm Fakültesi'nin temelinin 27 Ağustos Perşembe günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılacağı törenle atılacağını bildirdi.

Turizmde en geniş katılımlı toplantı gerçekleşti!

Turizm sektöründe Rusya kaynaklı sıkıntının ardından, geniş katılımlı bir toplantı yapıldı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu.

TOBB bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu!

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu. Meclis başkanlığına ise Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı da olan Osman Ayık seçildi.

TOBB Turizm Meclisi'ne Karadeniz'li Murat Toktaş seçildi!

TOBB Turizm Meclis Üyeliğine Samsun North Point Hotel Genel Müdürü Murat Toktaş seçildi.

Tahir Tellioğlu TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı oldu!

TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Necdet Özer'in başkanlığında, sektörün gündemindeki konulan görüşmek ve Meclis Başkan ile Yardımcılarını seçmek için TOBB'da toplandı.

TOBB Turizm Meclisi Haberi

TOBB Turizm Meclisi

Türkiye ve Antalya'nın en önemli turizm pazarlarından biri olan Rusya'da ABD ve Avrupa Birliği'nin uyguladığı ambargoya bağlı yaşanan ekonomik kriz, Türkiye'de turizm sektörünü vurdu. Bu yıl yüzde 15-25 dolayında düşüş beklenilen en önemli turizm pazarında yaşanan büyük sıkıntı karşısında TOBB harekete geçti. 23 Mart Pazartesi günü Ankara'da TOBB Turizm Meclisi ilk kez geniş katılımlı toplandı. TOBB bünyesinde kurulan Turizm Meclisi başkanlığına ise TÜROFED Başkanı Osman Ayık seçildi. Toplantıya katılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ilk kez bütün turizm örgütlerinin bu kadar geniş kapsamda biraraya geldiğini söyledi. 



Toplantıda alınacak önlemlerin yeniden konuşulduğunu belirten Çetin, "Rusya'dan 400 binden fazla turist getiren firmalara destek konusunun 100 bin, 200 bin gibi sayılara da uygulanması konuşuldu. Bu sayı tespitinin nasıl olması gerektiği...