20 / 04 / 2024

toki çeşme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

toki çeşme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ tarafından Çeşme'de yapılması düşünülen toplu konut projesi ilgili talebin Çeşmeli vatandaşlardan geldiğini açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konutların kat sayısı hakkında konuştu...

Çeşme'de Gücücek Koyu kiralama ihalesinde karar çıktı! 

İzmir Çeşme'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, ücretsiz denize girilen yerlerden biri olan Gücücek Koyu için kiralama ihalesine çıkması ile başlatılan hukuki mücadele sonuçlandı. Buna göre, mevcut bölgeye beş yıldızlı halk plajı yapılacağı kaydedildi.

TOKİ Uşak Eşme 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Uşak Eşme’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Uşak Eşme’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi...

Tatil bölgesinde arsa arayanlara Çeşme'de büyük fırsat! Hemen bakın!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü İzmir Çeşme'de yer alan 2 adet arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Çeşme projesindeki sit değişikliğine tepki!

İzmir’in Kanal İstanbul’u şeklinde belirtilen Çeşme Projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgenin niteliğinde değişikliğe gitti. Çevrecilerin açtığı davalar sonucunda, Danıştay tarafından bilirkişi incelemesi yapılması kararı alındı. 

Uşak Eşme Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü'nden 17.6 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü, Alaçatı ve Reisdere'de bulunan 2 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin ihalesi 17 milyon 671 bin TL olarak belirlendi. 

İzmir Çeşme'de 12.6 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İzmir Çeşme'de yer alan arsayı 12 milyon 601 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Çeşme Belediyesi TOKİ'den 709 bin TL'ye arsa aldı!

Çeşme’de ilçenin ilk kapalı pazar yeri projesini hayata geçirmek için harekete geçen Başkan Ekrem Oran, “Tamamen Çeşme Belediyesi’nin imkânları ile yapılacak Pazar yerinin arazisini 709.000 TL bedelle satın aldık. Çok yakın zamanda Reisdere Kapalı Pazar Yeri yapımına başlıyoruz" dedi.

Şerdil Dara Odabaşı: Söğütlüçeşme YHT Garı projesine yine itiraz edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy’deki “Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Garı” projesi planları için İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını üst mahkeme kaldırdı...

Çeşme'deki kaçak yapılar ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bodrum'da 21 projeyi mühürleyerek, kaçak yapıyla mücadeleye başladı. Peki Çeşme ne olacak?

TOKİ Uşak Eşme projesinde teslimler başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Uşak Eşme projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi başladı.

Çeşme'nin sit sınırlarını yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde sit sınırlarını yeniden belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İzmir Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’nde yeni sınırlar dünkü Resmi Gazete’te açıklandı. 

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.

toki çeşme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Haberi

toki çeşme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

TOKİ tarafından Çeşme'de yapılması düşünülen toplu konut projesi ile ilgili '4 kat mı, 2 kat mı olacak' tartışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da katıldı. 


Bakanlık yetkilileri "TOKİ'nin Çeşme'de toplu konut yapma gibi bir düşüncesi olmadı. Ortada bir talep örgütlenmesi var. Yani talep Çeşmeliler'den geldi. Ayrıca binalar sanıldığı gibi 4 katlı değil, zemin artı 3 kat olarak düşünüldü" dedi. 


4 DEĞİL, ZEMİN+3 

Çeşme'de TOKİ konutlarının 4 katlı olarak planlanması tartışma yaratmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'm da "Konutların 4 katlı olacağından bilgim yok. Ben 2 kat olarak biliyorum. Zaten Çeşme'nin imarı o kadar" şeklindeki açıklamaları "Konudan Bakan'm haberi yok mu" sorusunu gündeme getirmişti. 


Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, kafaları karıştıran soruları yanıtladı. 

TOKİ tarafından Çeşme'de yapılacak olan toplu konut projesinin...