24 / 04 / 2024

TOKİ Çeşme Konutları için talep Çeşmeli vatandaşlardan geldi!

TOKİ Çeşme Konutları için talep Çeşmeli vatandaşlardan geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ tarafından Çeşme'de yapılması düşünülen toplu konut projesi ilgili talebin Çeşmeli vatandaşlardan geldiğini açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konutların kat sayısı hakkında konuştu...



TOKİ tarafından Çeşme'de yapılması düşünülen toplu konut projesi ile ilgili '4 kat mı, 2 kat mı olacak' tartışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da katıldı. 


Bakanlık yetkilileri "TOKİ'nin Çeşme'de toplu konut yapma gibi bir düşüncesi olmadı. Ortada bir talep örgütlenmesi var. Yani talep Çeşmeliler'den geldi. Ayrıca binalar sanıldığı gibi 4 katlı değil, zemin artı 3 kat olarak düşünüldü" dedi. 


4 DEĞİL, ZEMİN+3 

Çeşme'de  TOKİ  konutlarının 4 katlı olarak planlanması tartışma yaratmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'm da "Konutların 4 katlı olacağından bilgim yok. Ben 2 kat olarak biliyorum. Zaten Çeşme'nin imarı o kadar" şeklindeki açıklamaları "Konudan Bakan'm haberi yok mu" sorusunu gündeme getirmişti. 


Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, kafaları karıştıran soruları yanıtladı. 

TOKİ tarafından Çeşme'de yapılacak olan toplu konut projesinin talep Gözde turizm merkezi Çeşme'de yapılması planlanan toplu konutlar, tartışma örgütlenmesi yöntemi ile hayata geçtiğini kaydeden bakanlık yetkilileri, kendi aralarında örgütlenen ve TOKİ kalitesinde ev sahibi olmaya karar veren Çeşmeli vatandaşların TOKİ'den toplu konut talep ettiğini belirtti. Bakanlık yetkilileri ayrıca söz konusu binaların 4 katlı değil, zemin artı 3 kat olduğunu ve imar kanununa uygun projelendirildiğini savundu. 


Bakanlık yetkilileri "Çeşme'de yapılmak istenen binalar sanıldığı gibi 4 kat değil. Zemin artı 3 kat olarak düşünüldü. TOKİ'nin Çeşme'de toplu konut yapma gibi bir düşüncesi olmadı. Ortada bir talep örgütlenmesi var. Yani talep Çeşmelilerden geldi. Çeşme'de yaşayan insanlar bir araya gelerek, I TOKİ'nin kendileri için konut yapmasını istedi ve yer belirlendi. 


Bunun üzerine peşinatlar alındı. O vatandaşların sayısı kadar konut inşa edilmesi kararlaştırıldı. Yoksa, TOKİ'nin o bölgede konut yapma düşüncesi yoktu. Vatandaşlar bunu istedi. Planlar imar kanununa uygun hazırlandı. Ortada hukuka aykırı bir durum yok" dedi. Çeşme ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'm "Konutların 4 katlı olacağından bilgim yok. Ben 2 kat olarak biliyorum" şeklindeki sözlerini de değerlendiren Bakanlık yetkilileri, planın, Bakan Bayraktar'm bilgisi dahilinde onaylandığını söyledi. Yetkililer "Planı TOKİ yapıyor ama biz onaylıyoruz. Bakan Bey'in, binaların kaç katlı olacağını ya da yoğunluk artışının ne kadar olacağını hatırlamaması anlık bir durum olabilir. Sorulduğu anda hatırlamamış olabilir. Gün içinde buna benzer 20-30 dosya imzalıyor. O nedenle unutmuş olabilir. Bilmemesi gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu. 


Can Özlü/Habertürk Egeli eki


Geri Dön