19 / 04 / 2024

toki ev taksitlerine zam yaptı mı

toki ev taksitlerine zam yaptı mı

TOKİ'nin sattığı konutların ve kullandırdığı kredilerin taksitleri, memur maaş artışına paralel olarak yüzde 3,7 oranında artırıldı. TOKİ, Ocak-Haziran döneminde geri ödemelerde uygulayacağı endeksleri açıkladı.

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

TOKİ para iadesi nasıl alınır? Para iadesi neden uzun sürer? TOKİ ev çıkmazsa para iade ne zaman?

TOKİ para iadesi şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İade bekleyen vatandaşlar, bu konuda sordukları sorulara yanıt arıyorlar. İşte detaylar!

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan kura çekimi gündemde yer alırken, TOKİ’ye dair sorular da sorulmaya devam ediyor. İşte bu konu nezdinde “TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?” sorusunun yanıtı!

TOKİ ev çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ ev çekilişi ne zaman, TOKİ kura çekilişi ne zaman olacak, TOKİ ne zaman çekiliyor? sorularına dair detaylar konut alıcıları tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ sosyal konut başvurularının kura çekim sonuçları merakla bekleniyor. Bu bağlamda vatandaşlar, TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek? şeklinde sorduğu sorularına yanıt arıyor.

TOKİ ev başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ para yatırma süresi geçti mi? TOKİ için ne kadar peşinat alıyor 2022?

TOKİ başvuru ücreti yatırma süresinin geçip geçmediğine dair sorular sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

TOKİ Adıyaman Çelikhan'da 63 aile ev sahibi oldu!

TOKİ Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde inşa ettiği konutların kura çekilişini dün gerçekleştirdi. Aileler peşinatsız ev sahibi oldu...

TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur? İşte başvuru şartları!

Türkiye'nin dört bir yanında konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı binlerce konutu satışa çıkardı. Peki TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur? İşte başvuru şartları...

TOKİ emeklileri ev sahibi yapıyor!

TOKİ, "İkinci Bahar" kampanyası ile emeklileri ev sahibi yapıyor ve her projede emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyor...

TOKİ dar gelirlileri ev sahibi yapacak!

Dar gelirli ailelerin konut ihtiyaçlarının karşılanması için 2002’den bu yana 850 bine yakın konut üreten TOKİ, ev sahibi olmayan dar gelirli vatandaş kalmayana kadar tam gaz çalışacak...

Burdur TOKİ Konutları'nda 31 aile ev sahibi oldu!

Burdur’un Bucak ilçesinde kura çekimleri sonrası boş kalan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutlarında 31 aile ev sahibi oldu.

TOKİ'den 240 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdüren TOKİ, Haziran ayının ilk haftasında 104 konutu satışa çıkarıyor. Projelerden 240 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

TOKİ'den dar gelirli için ucuz ev fırsatı!

Bu yıl özellikle dar gelir grubuna odaklan TOKİ her bütçeye uygun konutlarda sunduğu 20 yıla kadar vade imkanı ile ev sahibi yapıyor..

toki ev taksitlerine zam yaptı mı Haberi

toki ev taksitlerine zam yaptı mı

Buna göre, TOKİ'nin kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılara açtığı konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine yüzde 3,7 artış uygulanacak.

İdarece inşa ettirilen ve altı aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerine, esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri de bir önceki altı aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 3,7 ile güncellenecek.

TOKİ tarafından inşa ettirilen ve satışa sunulan eski projeler ile Emlak Bankası'ndan idareye intikal eden projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri ise sözleşmeleri gereği, memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranları arasından en düşük olanı alınarak, yüzde 2,87 düzeyinde artırıldı. İdarece satılan arsaların bakiye borç ve taksit tutarlarına da aynı...