25 / 04 / 2024

TOKİ konut alma

TOKİ konut alma

Alt ve orta gelir grubuna yönelik konut projeleri hayata geçiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı herkesi ev sahibi yapmak için uygun konut projelerini satışa çıkardı. 

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

TOKİ 110 konutu satışa çıkarıyor! Gaziosmanpaşa’dan konut alma fırsatını kaçırmayın!

TOKİ konut sahibi olmak isteyenleri hayallerine kavuşmaya devam ediyor. İşte TOKİ, Gaziosmanpaşa konutlarına dair detaylar!

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi!

Sel felaketleri ve yıkıcı sonuçlarının ardından iklim krizi gerçeği karşımıza çıktı. Peki iklim krizi konut alma kriterlerini nasıl değiştirdi?

Vedat Arslan: Haziran sonrası konut alma hareketi başlayacak!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü üzerindeki etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, ''Haziran ayı ve sonrasında Çin ve İran başta olmak üzere, pasaport amaçlı konut alma hareketi tekrar başlayacak'' dedi.

TOKİ'den 2+1 ve 3+1 konut alma şartları nelerdir?

Yaşadığı ilde konutlara başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar TOKİ 100 bin konut başvuruları hakkında detayları araştırıyor. Peki TOKİ'den 2+1 ve 3+1 konut alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ'den 5 adımda konut alma rehberi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı2nın inşa edeceği 100 bin konut için başvuru dönemi başladı. Peki 100 TOKİ'den nasıl ev alınır?

TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

TOKİ hayata geçireceği 50 bin sosyal konut projesinin hak sahiplerini belirledi. Peki TOKİ'den ev alma şartları nelerdir? TOKİ'den konut nasıl alınır?.

TOKİ'den ucuz konut alma şartları!

TOKİ farklı illerde bulunan ucuz konutlarını Ağustos ayı içerisinde satışa çıkarıyor. 5 bin TL peşinatla satışa sunulan konutlara aylık 500 lira taksitle sahip olunabiliyor. Peki TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

TOKİ Sincan Saraycık'ta 217 konut sahiplerini buldu!

TOKİ Ankara Sincan Saraycık Mahallesi 1. Bölge 1. Kısım projesinin konut alma hakkı ve konut belirleme kura çekilişi gerçekleştirildi.

Konut alma iştahı arttı!

Tüketici güveni nisanda geçen yılın ekim ayından bu yana en yüksek değerine ulaşırken, bireylerin konut satın alma ihtimalini gösteren endeksler de artış gösterdi.

İşte yabancıların KDV'siz konut alma şartları!

1 Nisan itibariyle yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alabilecek. Ancak bu süreçte bazı şartlar aranacak. İşte yabancıların KDV'siz konut alma şartları..

Evi olmayanlar için konut alma dönemi!

Metrekare bazında satışla, satın alma gücü olmayan vatandaşın konut sahibi olmasının önünü açan gayrimenkul sertifikası, firmaların daha kolay satış yapmasını sağlayacak.

TOKİ konut alma Haberi

TOKİ konut alma

Dar gelirlileri ev sahibi yapan TOKİ çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2019'da özellikle dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı planlayan TOKİ 1.693 adet konut 10 bin TL'den başlayan peşinatlarla satışa sundu.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, 81 ilde tam zamanlı olarak çalışan TOKİ'den ev almak için şartlar bulunuyor. TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen ailelerin sağlamaları gereken şartlar neler? Ucuz konut sahibi olmak için hangi belgeler gerekli? Başvuruların nereye yapılması gerekiyor? İşte tüm bu soruların cevapları..

TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ için başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerine yapılıyor. Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanarak başvuru gerekleri yerine getiriliyor. Başvuru kapsamında daire bedelinin yüzde 10’u kadar peşinat alınıyor. Peşinat bedelinin binde 5’i oranında banka komisyonu kesilir. Banka komisyonundan yüzde 5 vergi alıyor. Tüm bedeller...