27 / 04 / 2024

toki şehit ailesi kredi

toki şehit ailesi kredi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, yaptığı açıklamada, TOKİ'nin 2013 yılında şehit aileleri ile kültür ve taşınmaz varlıklarının restorasyonuna yönelik krediler açtığını söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı: İsterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede şehit ailemizin evi hazır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  şehit olan askerlerden Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesi için isterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede ev verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

TOKİ'den şehit yakını ve gazilere konut müjdesi!

Türkiye genelinde konut projelerine hızla devam eden TOKİ, şehit ve gazi yakınları için çalışmalara başladı. Kurum, 5 bin aileyi ev sahibi yapacak projeleri hayata geçirecek.

Şehit ailesinin tapu sorunu çözüme kavuştu!

Sivas'ta satın aldığı evin tapusunu müteahhit ile yaşadığı sorun nedeniyle alamayan şehit ailesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yardımıyla tapusuna kavuştu. 

TOKİ şehit ailelerine ücretsiz ev versin önerisi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit aileleri ve gazilere bedeli karşılığında ev satıyor, kurada öncelik veriyor ve faizsiz konut kredisi sunuyor. Milletvekilleri ise şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ev verilmesini önerdi. TBMM KİT Komisyonu'nda TOKİ'den konuya ilişkin yazılı yanıt verildi.

TOKİ'nin 15 bin evi engelli ve şehit yakınına!

2020'de ev sahibi olanların arasına 'sosyal konut hamlesi' ile 100 bin kişi daha ekleniyor. Düşük tutarlı peşinat ve taksit imkanıyla kolayca ev sahibi olabilenen projede konutların 15 bini şehit yakınları ve engelliler için ayrıldı...

Batmanlı Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı!

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Batman Yaylıca (Derbisan) Köyü’nde derme çatma bir evde yaşayan 7 çocuklu Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı yaptı.

Mersin'de 73 şehit ailesine ücretsiz konut!

Tarsus Belediyesi tarafından şehit aileleri için tahsis edilen dairelerin tapuları dağıtıldı. 73 şehit ailesi ev sahibi oldu...

TOKİ şehit ailesine verilen evin parasını mı istedi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın şehit ailesine hibe edilen evin parasını istemesi Meclis gündemine getirildi.

Şehit Eren Bülbül'ün ailesine yeni evi teslim edildi!

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde geçen yıl Ağustos ayında, PKK'lı teröristleri ihbar eden ve şehit olan Eren Bülbül'ün ailesi için yaptırılan ev Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından teslim edildi..

TOKİ'den Gaziantep'teki şehit ailelerine özel proje!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, şehit aileleri ve gaziler için yaptırılan Mavikent Konutları'nı gezerek, inşaat çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 

Şehit Eren Bülbül'ün ailesine yeni ev!

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos'ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül'ün mezarının yanında ailesi için ev inşa ediliyor.

Şehit Ahmet Budak'ın ailesi için yaptırılan ev teslim edildi!

Terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit olan Ahmet Budak'ın ailesi için ev inşa edildi. Ev, düzenlenen törenle aileye teslim edildi.

toki şehit ailesi kredi Haberi

toki şehit ailesi kredi



TOKİ Başkanı Ahmet Karabel, TOKİ'ye 2013 yılında başvuruda bulunan 438 şehit ailesine, 29 milyon 791 bin 800 lira faizsiz konut kredisi verildiğini belirtti.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, yaptığı açıklamada, TOKİ'nin 2013 yılında şehit aileleri ile kültür ve taşınmaz varlıklarının restorasyonuna yönelik krediler açtığını söyledi.


TOKİ'nin 2013'te 88 projeye kredi açtığını ifade eden Karabel, "Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla 2013 yıl içinde uygun her projeye 115 bin lira  kredi açılmıştır. 2013 yılı içindekredi açılan proje sayısı 88, açılan kredi miktarı da 9 milyon 561 bin 254 liradır" diye konuştu. 


TOKİ'nin 2005 yılından beri bu tip projelere kaynak aktardığını hatırlatan Karabel, 9 yıl içinde 539 tarihi esere toplamda 47 milyon 27 bin 337 lira restorasyon kredisi açıldığını ve bunun 29 milyon...