29 / 03 / 2024

toki zeytinburnu arazi

toki zeytinburnu arazi

Sabah Gazetesi muhabirlerinden Zeynel Yaman'ın bugünkü haberine göre; TOKİ'nin askeriyeden devraldığı Zeytinburnu sahilindeki 128 dönüm araziye turizm ve ticaret izni çıktı. Yapılacak binalar 70 metreyi geçemeyecek..

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak! TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak... TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale detayları...

Arnavutköy Belediyesi TOKİ'ye arazi mi sattı?

Arnavutköy Belediyesi, 2015 yılında Kanal İstanbul’un merkezindeki 100 arazisini 150 milyon TL bedelle TOKİ’ye satmıştı. İddialara göre TOKİ arazi ücretini Belediye'ye ödemedi

TOKİ Zeytinburnu Telsiz projesi için düğmeye bastı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Telsiz projesinin ihalesini 3 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Zeytinburnu Beştelsiz projesi için düğmeye bastı!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Beştelsiz projesi için düğmeye bastı.

TOKİ Zeytinburnu'nda ofis ve banka yapacak!

İstanbul'un binlerce yıllık tarihine tanıklık eden surların Zeytinburnu sınırlarındaki bölümünün imar planları TOKİ tarafından değiştirildi. İBB’nin onayladığı planda 94 dönümlük tarihi araziye üniversite, ofis, banka ve düğün salonu yapılacak...

Emlak Konut Zeytinburnu projesi başlıyor!

120 dönüm arazi içerisinde yer alan Zeytinburnu Askeri Lojmanları için Başakşehir'de inşaat başlıyor.

TOKİ, Nazilli'de arazi düzenlemesi yapacak!

TOKİ, Nazilli'de arazi düzenleme işi yapacak. Nazilli Belediye Meclisi toplantısında kabul edilen ek gündem maddesi ile Karaçay Mahallesindeki afet riski alanın imarlanması için Başkan Alıcık'a TOKİ ile anlaşma ve imza yetkisi verildi.

TOKİ'den Zeytinburnu'na Millet Bahçesi projesi geliyor!

Zeytinburnu Belediyesi ve TOKİ, 94 bin 326 metrekarelik yeşil alana sahip İstanbul’un en özgün şehir parkı, Millet Bahçesi’ni Zeytinburnu’na kazandırıyor.

Gölcük TOKİ Konutları için arazi bulunması bekleniyor!

Gölcük'te TOKİ Konutları hayata geçirilmesi için arazi bulunması bekleniyor. Arsa bulunduğu takdirde TOKİ Konutları için çalışmalar başlayacak.

Zeytinburnu Belediyesi'nden TOKİ açıklaması!

Zeytinburnu Belediyesi TOKİ ile yapılacak protokolle ilgili açıklama yaptı. İşte belediyeden yapılan TOKİ açıklaması...

TOKİ Zeytinburnu'nda sosyal donatı alanlarını yenileyecek!

Zeytinburnu Belediyesi, Çırpıcı, Veliefendi, Sümer, Yeşiltepe, Seyitnizam ve Nuripaşa Mahalleleri’ni kapsayan projede sadece ilan edilecek sosyal donatı alanlarını kapsayacağı belirtildi. Evi yıkılacak olanlara, öncelikle TOKİ’den ev edinme ya da kamulaştırma bedelini alma teklifi sunulacak.

TOKİ Zeytinburnu'nda dönüşüm hazırlığında!

Zeytinburnu Belediyesi Meclisi’ne bugün ilçedeki kentsel dönüşüme ilişkin teklif gelecek. Bölgedeki kentsel dönüşüm faaliyetlerini yürütmek için TOKİ teklifte bulunacak.

Körfez Belediyesi, TOKİ ile 200 dönümlük arazi için anlaştı!

Körfez Belediyesi, İlimtepe'yi ekonomik yönden canlandıracak olan 200 dönümlük arazi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaştı.

toki zeytinburnu arazi Haberi

toki zeytinburnu arazi

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) askeriyeden devraldığı Zeytinburnu sahilindeki 128 dönümlük araziye turizm ve ticaret izni çıktı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılan plana göre, Zeytinburnu sahili 774, 6 ve 31 parseldeki arsalara bina yapılabilecek. Askeri tesislerin yer aldığı arsa 2006'da imzalanan protokolle TOKİ'ye devredilmişti. Milli Savunma Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle, askeriyenin ihtiyaçlarını giderecek tesislerin yapımı karşılığında Zeytinburnu'ndaki arsalar devredildi. 


SİLUET SINIRI UYGULANDI 

Buna göre, Birinci Ordu Ağır Bakım Tamir Fabrikası ile göçmen misafirhanesinin yeraldığı arsanın 128 dönümü TOKİ mülkiyetine geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlemesiyle imar verilen arsanın planları askıya çıkarıldı. Kısmen turizm, ticaret, eğitim ve sosyal tesis olarak imar verilen arsada otel alanlarına 2.5 emsallik inşaat hakkı tanındı. Eğitim ve konut alanlarında ise bu oran 2 emsal...