19 / 04 / 2024

TOKİ'nin Zeytinburnu sahilindeki arazisi için turizm ve ticaret izni çıktı!

TOKİ'nin Zeytinburnu sahilindeki arazisi için turizm ve ticaret izni çıktı!

Sabah Gazetesi muhabirlerinden Zeynel Yaman'ın bugünkü haberine göre; TOKİ'nin askeriyeden devraldığı Zeytinburnu sahilindeki 128 dönüm araziye turizm ve ticaret izni çıktı. Yapılacak binalar 70 metreyi geçemeyecek..



Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) askeriyeden devraldığı Zeytinburnu sahilindeki 128 dönümlük araziye turizm ve ticaret izni çıktı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılan plana göre, Zeytinburnu sahili 774, 6 ve 31 parseldeki arsalara bina yapılabilecek. Askeri tesislerin yer aldığı arsa 2006'da imzalanan protokolle TOKİ'ye devredilmişti. Milli Savunma Bakanlığı ile  TOKİ  arasında imzalanan protokolle, askeriyenin ihtiyaçlarını giderecek tesislerin yapımı karşılığında Zeytinburnu'ndaki arsalar devredildi. 


SİLUET SINIRI UYGULANDI 

Buna göre, Birinci Ordu Ağır Bakım Tamir Fabrikası ile göçmen misafirhanesinin yeraldığı arsanın 128 dönümü TOKİ mülkiyetine geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlemesiyle imar verilen arsanın planları askıya çıkarıldı. Kısmen turizm, ticaret, eğitim ve sosyal tesis olarak imar verilen arsada otel alanlarına 2.5 emsallik inşaat hakkı tanındı. Eğitim ve konut alanlarında ise bu oran 2 emsal olarak belirlendi. Askeri tesis olarak kullanılan tescilli eserlerin restore edilerek korunması istendi. 


Yükseklik 70 metreyi geçemeyecek

Siluet sınırının da gözetildiği plan değişikliğine göre, bina yüksekliği çatı ve baca kısımları dahil olmak üzere 70 metreyi geçmeyecek. Arsa üzerinde artık mevcut olmayan eserler de rolöve çıkarılarak restore edilecek. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun 'uygundur' görüşü alındıktan sonra inşaata başlanabilecek. Emlak Konut'un nisan ayında yaptığı değerleme raporuna göre, TOKİ mülkiyetindeki arsaların toplam bedeli 637 milyon lira olarak belirlendi. Deniz kıyısındaki arsanın yeni planı Ocak 2014'te geçerli olacak.


Geri Dön