19 / 03 / 2024

TOKİ Zeytinburnu'nda ofis ve banka yapacak!

TOKİ Zeytinburnu'nda ofis ve banka yapacak!

İstanbul'un binlerce yıllık tarihine tanıklık eden surların Zeytinburnu sınırlarındaki bölümünün imar planları TOKİ tarafından değiştirildi. İBB’nin onayladığı planda 94 dönümlük tarihi araziye üniversite, ofis, banka ve düğün salonu yapılacak...



Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul'un binlerce senelik tarihine tanıklık eden surların Zeytinburnu sınırlarındaki bölümünün imar planları değiştirildi.

TOKİ, 94 bin 405 metrekare alana sahip Yenikapı Mevlevihanesi koruma alanı için yeni plan hazırladı. Hazırlanan yeni plana göre; alana; ticaret-konut, üniversite, park, meydan, mezarlık ve yol fonksiyonları verildi. Plan değişikliğini İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıkları Bölge Kurulu uygun bularak kararını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdi. İBB Meclisi İmar ve  Bayındırlık Komisyonu da plan değişikliğini onayladı.

94 dönümlük alanın “ticaret ve konut” inşa edilmek için ayrılan bölümünde inşaat hakkı yani emsal 1 olarak belirlendi. Bu fonksiyona sahip alanda bankalar, ofisler, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, restoran, gazino, düğün salonu gibi ticari birimler inşa edilecek. Üniversite alanında yurt, yemekhane, lokanta, kafeterya gibi birimler yapılabilecek. Bu alanda emsal 1, kat yükseklik sınırı 4 olacak ve planlama alanındaki meydan kamuya terk edilecek.

 

 


Geri Dön