18 / 04 / 2024

TOKİ Zeytinburnu'nda sosyal donatı alanlarını yenileyecek!

TOKİ Zeytinburnu'nda sosyal donatı alanlarını yenileyecek!

Zeytinburnu Belediyesi, Çırpıcı, Veliefendi, Sümer, Yeşiltepe, Seyitnizam ve Nuripaşa Mahalleleri’ni kapsayan projede sadece ilan edilecek sosyal donatı alanlarını kapsayacağı belirtildi. Evi yıkılacak olanlara, öncelikle TOKİ’den ev edinme ya da kamulaştırma bedelini alma teklifi sunulacak.



Zeytinburnu Belediyesi, Çırpıcı, Veliefendi, Sümer, Yeşiltepe, Seyitnizam ve Nuripaşa Mahalleleri’ni kapsayan ‘kentsel dönüşüm’ teklifinde geri adım attı. Trampanın (takasın), sadece ilan edilecek sosyal donatı alanlarını kapsayacağı belirtildi. Cami, okul, sağlık tesisi gibi alanlarda evi olan mahalleli, belediye isterse, başka bir mahalleye hatta başka bir ile gönderilebilecek. Sert tartışmalar eşliğinde geçen protokole göre, trampanın söz konusu olduğu yerlerde, yurttaşlara, ülke genelinde TOKİ’den ev seçme teklifi götürülecek.


Dönüşüm ifadesi çıkarıldı


Zeytinburnu Belediyesi Meclisi’ne dün Zeytinburnu nüfusunun neredeyse yarısı anlamına gelen, altı mahalleyi kapsayan, tartışmalı trampa teklifi geldi. AKP’li Meclis üyeleri, tepkiler üzerine teklifteki bazı ifadeleri değiştirdi. Teklifteki, “Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekleştirmesi için...” ifadelerinin yerine, “kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanlarında projelerin gerçekleştirilebilmesi için...” sözleri eklendi. Böylece 6 mahalle bütünüyle kentsel dönüşüme sokulmamış oldu. Zeytinburnu Belediye Başkanı’na  TOKİ  ile protokol yetkisi veren tekliften, evleri cami, okul, meydan gibi alanlarda kalan yurttaşlar etkilenecek. Evi yıkılacak olanlara, öncelikle Türkiye genelinden TOKİ’den ev edinme teklifi sunulacak. Kabul etmeyenlere ise kamulaştırma bedeli verilecek. Teklif, CHP’li üyelerin ‘hayır’ oyuna karşın, oy çokluğuyla kabul edildi.



 Cumhuriyet


Geri Dön