25 / 04 / 2024

TOKİ Zeytinburnu kentsel dönüşüm

TOKİ Zeytinburnu kentsel dönüşüm

Zeytinburnu Belediyesi TOKİ ile yapılacak protokolle ilgili açıklama yaptı. İşte belediyeden yapılan TOKİ açıklaması...

TOKİ Zeytinburnu'nda sosyal donatı alanlarını yenileyecek!

Zeytinburnu Belediyesi, Çırpıcı, Veliefendi, Sümer, Yeşiltepe, Seyitnizam ve Nuripaşa Mahalleleri’ni kapsayan projede sadece ilan edilecek sosyal donatı alanlarını kapsayacağı belirtildi. Evi yıkılacak olanlara, öncelikle TOKİ’den ev edinme ya da kamulaştırma bedelini alma teklifi sunulacak.

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada Çırpıcı Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

Zeytinburnu kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat ilerliyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Belediye Başkanı Ömer Arısoy çalışmalarda gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bir adımın daha atıldığına dikkat çekti. 

Zeytinburnu Locamahal Kentsel Dönüşüm projesinde anahtarlar teslim edildi!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından İstanbul Zeytinburnu'nda hayata geçirilen Locamahal kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri yapıldı. Anahtar teslim törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılım sağladı.

KİPTAŞ Zeytinburnu Locamahal kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

KİPTAŞ tarafından devam eden Zeytinburnu Locamahal kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden projede gelinen son aşama hakkında bilgi paylaştı. 

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm tam gaz!

2 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

Bedri Sinan Gül kimdir?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOKİ İstanbul Kentsel Yenileme Daire Başkanı Bedri Sinan Gül kimdir? Bedri Sinan Gül daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Bedri Sinan Gül'ün biyogrofisi...

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi'nde 281 konut dönüşecek!

TOKİ, Zeytinburnu Telsiz Mahallesi’nde inşa edilecek 281 konut ve 97 adet dükkânlı kentsel dönüşüm projesi için ihale sürecini başlattı. Buna göre söz konusu mahallenin dönüşüm ihalesi 3 Mart 2021'de yapılacak. 

Rize Hemşin'de TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Hemşin ilçesinde mahkeme kararına rağmen TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi işte böyle olacak!

TOKİ’nin yapacağı Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hak sahiplerine tanıtıldı. ‪Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan projenin başlangıcı için hak sahiplerinin 3’te 2 çoğunluğu aranacak...

Zeytinburnu'ndaki İETT sitesinde kentsel dönüşüm tartışması! 

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İETT Sitesi sakinlerine, kentsel dönüşüm kapsamında evlerini boşaltmaları için 3 gün süre tanıdı. Kendilerine yer gösterilmeden ve kira desteği verilmeden evlerinden çıkmaları söylenen vatandaşlar belediye kararına tepki gösterdi...

Zeytinburnu kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

 Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçedeki Telsiz, Çırpıcı, Merkezefendi İETT Blokları ve Beştelsiz Mahallesi’ndeki  kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bazı açıklamalar yaptı.

Keşan'a 1000 yeni konut!

Edirne Keşan'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak konutlara dair açıklama yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,“Keşan olarak hedefimiz en az 1000 konut. Bunu TOKİ’yle, Kentsel Dönüşümle ve kendi imkanlarımızla kademe kademe gerçekleştireceğiz.” dedi...

TOKİ Zeytinburnu kentsel dönüşüm Haberi

TOKİ Zeytinburnu kentsel dönüşüm


Zeytinburnu Belediyesi TOKİ ile yapılacak protokolle ilgili açıklama yaptı. İşte belediyeden yapılan o açıklama...


Belediye meclisimizde bugün kabul edilen 27/01/2017 tarih ve 6032 sayılı teklifimizle ilgili yapılan haberler, eksik bilgilerden dolayı bazı yanlış anlaşılmalara yol açmıştır. 

Belediyemiz ve TOKİ arasında yapılacak protokol uyarınca gerçekleştirilecek kamulaştırma işlemi sonucunda, yeni konut yapılmayacak, Zeytinburnu’ndaki yoğun nüfusun acil ihtiyaçları olan mahalle meydanları, camilerin depreme dayanıklı bir şekilde yeniden inşa edilmesi ve okullarla birlikte çevrelerinin düzenlenmesi projeleri gerçekleştirilecektir.


Proje kapsamında altı mahallede on iki proje hayata geçirilecektir.


Nuripaşa İlkokulu, Sümer Ortaokulu ve Muhsin Ertuğrul Meslek Lisesi’nin çevresi genişletilip bahçe kapasitesi artırılacak ve eğitim gören çocuklarımıza daha geniş bir alan sağlanacaktır.


Mevcut olan Taş Camii, Ulu Camii, Dutluk Camii ve Sümer Camii’lerinin etrafı genişletilecek, böylece hem camiilerin çevresi düzenli bir...