26 / 04 / 2024

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm tam gaz!

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm tam gaz!

2 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 



Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde göreve geldiği bu günden itibaren yapılan çalışmaları anlattı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; toplantıya AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Tarhan, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu ile kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, göreve geldiği günden bu yana heyecanını hiçbir zaman kaybetmediğini dile getirerek, "Adaylık dönemindeki proje tanıtım toplantısında, konuşurken bir yandan da ne kadar büyük bir sorumluluk üstleneceğimi düşünüyordum. Çok çalışacağım, hep yanınızda olacağım, hayal satmayacağım, size ve bu güzel şehre gönülden bağlı olacağım demiştim. Şimdi, 2 yılı geride bıraktıktan sonra karşınızdayken, heyecanıma bir gönül ferahlığı eşlik ediyor. İçimde elinden geleni yapmış, sözlerini tutmuş olmanın huzuru var." diye konuştu.

Kentsel dönüşümde önemli işlere imza attıklarını söyleyen Arısoy şunları söyledi:

"İstanbul'da Sıfır Atık Belgesi alan tek belediye biziz, ilk adım bizden geldi ve bu kapsamda geri dönüşüm hayatımızın bir parçası olacak. 'Atığını getir, puanını topla, alışverişinde harca' kampanyası kapsamında vatandaşlarımızın da desteğini aldık. Her noktada geri dönüşüm noktaları, sıfır atık eğitim binası, birinci sınıf atık getirme merkezi, yağmur hasadı çalışması ile yağmur sularını dönüştürme, kompost tesisi ve sürdürülebilir yaşam alanlarında Türkiye'de bir ilk olan Çatı Tarımı uygulamalarını ve arıcılık gibi pek çok çalışmayı gerçekleştirdik.

Bütün bunların yanı sıra Kentsel dönüşüm çalışmalarımız da sözünü verdiğimiz projeler Beştelsiz Kentsel Dönüşüm Proje kapsamında 160 konut, 55 iş yerimizi yeniliyoruz. 281 konut ve 97 iş yerini kapsayan projenin ihalesini yaptık. Merkezefendi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da 330 konut ve 104 iş yeri konsept projemiz onaylandı. Rezerv konutlar kapsamında ise tam 286 dairenin inşaatı hızla devam ediyor. Sosyal hizmetlerimizle farklı illeri ziyaret ediyoruz. Bunların yanı sıra kadınlar için 3 spor salonumuz hizmete girdi. Engellilerimiz için yüzme havuzlarımıza da özel bir ilgi var. AKDEM Uzay Terapisi, Kaykay Parkı ve Amatör Spor Kulüplerine destek vermeye devam ediyoruz."

Zeytinburnu nda kentsel dönüşüm tam gaz!

Millet Bahçesi'ni hayat dolu bir bahçe haline getirdik" 

Yapılan birçok işin, bakanlıklarla ortak çalışmayı gerektirdiğini söyleyen Arısoy, teşekkürlerini ilettiği konuşmasına şöyle devam etti:

"Söz verdiğimiz gibi Millet Bahçesini yemyeşil, hayat dolu bir bahçe haline getirdik. 1667 fidanı toprakla buluşturduk ve daha güzel bir Zeytinburnu'nu adım adım gerçekleştirdik. Çok Amaçlı Etkinlik Merkezimizi 1000 kişilik salon, fuaye alanları ile çok şık bir halde hizmete sunacağız. Türkiye'nin en büyük buz pisti, Bilim Merkezi ve pilates salonları ile bir spor merkezinden daha fazlasını hizmete sunduk. Sahipsiz hayvanlarımız için geçici bakımevi, daha güvenli bir Zeytinburnu için Yeni Emniyet Müdürlüğü Binası, ilçe bazında bir ilk ve ödüllü olan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi çalışmalarımız da devam ediyor.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy, camilerle ilgili yaptıkları çalışmaları da anlatarak, "Yeni cami projelerimiz arasında olan Millet Camii, 3 bin kişilik ve her yönüyle muhteşem bir eser olacak. Kubbesi ve dış cephesi tamamlanan Kubbeli Camii ise dışı gibi içi de muhteşem bir hale gelince hemşehrilerimizin hizmetine açılacak. Yedikule Göğüs Hastanesi Camii de hem hastaneye gelen hem de çevre sakinleri için tertemiz bir ibadethane olacak. Önem verdiğimiz bir diğer projemiz olan Konyalı Camii'nde ise beklediğimize değecek ve muhteşem mimari örneğiyle bir camimiz daha ibadete açılacak inşallah." dedi.
 

İstanbulluların beklediği müjde geldi!


Geri Dön