19 / 04 / 2024

tokiden ev almanın şartları

tokiden ev almanın şartları

TOKİ her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişiyi ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den ev nasıl alınır, başvuru şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ'den nasıl ev alınır?

Türkiye'nin dört bir yanında konut üreten Toplu Konut İdaresi Başkanlığı binlerce konutu satışa çıkardı. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır?

Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlardan bazı şartlar aranıyor. Peki Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

Şimdi emlak almanın zamanı mı? Vatandaşlar bekliyor mu, alım yapıyor mu?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar 'Şimdi emlak almanın zamanı mı?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, X sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev almak isteyen herkes baksın, rakamlar sil baştan yeniden hesaplandı: 1 milyon TL konut kredisi faiz oranı ne kadar? 

Bankaların konut kredi musluklarını kısması, kredi faiz oranlarının yükselmesi ve ev fiyatlarının artması yeni ev almanın hayalini bile kurduramıyor. Bankalardan kredi çekmek isteyenler ise kredi faiz oranlarının ne kadar olduğunu merak ediyor.

TOKİ'den ev almanın şartları değişti!

TOKİ her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişiyi ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den ev nasıl alınır, başvuru şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Faizsiz ev almanın şartları neler?

Ev sahibi olmanın farklı yolları bulunuyor. Tasarruf birikimi yapabilir, bankalardan konut kredisi çekebilir ya da farklı yöntemleri bulunan aracı kurumlarla, faiz sistemine bulaşmadan ev satın alabilirsiniz. Peki faizsiz ev sahibi olmanın şartları neler?

Konut almanın tam sırası!

Masse 360 Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanlığı Kurucusu Seyhun Acar, "2020 yılında mevcut stokların da azalmasıyla birlikte yeni konutların yapımı da hızlanacak. Ev fiyatları daha da artacak. Konut almanın tam sırası" dedi...

Ev almanın tam zamanı!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Atay, "Faizlerdeki düşüşle birlikte konut zammı da gündeme gelecektir. O nedenle kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerektiğini düşünüyorum. Konut almanın tam zamanı" dedi...

Konut satın almanın hukuki boyutları!

Ev alırken dikkat edilmesi gerekilen diğer hususlar nelerdir? Ev alımında alıcı ve satıcı arasında nelere dikkat edilmeli? Avukat Elvan Kılıç "Konut satın almanın hukuki boyutları" konusunu kaleme aldı. İşte tüm detaylar...

Karaman'dan ev almanın tam zamanı!

Tamamlanmış ev stoklarının azaldığını söyleyen Emlak Reyonu Yöneticisi Yunus Selçuk, değer artışı yaşanmadan ev almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Müteahhitler ‘ev almanın tam zamanı’ dedi!

Kamu bankalarının faizlerini düşürmesinin gayrimenkul yatırımı için büyük fırsat olduğunu söyleyen müteahhitler ‘ev almanın tam zamanı’ diyor.

Faizler düştü, ev almanın tam zamanı!

Merkez Bankası’nın konut kredilerinde faiz oranını 0.99’a düşürmesinin ardından, birçok banka hemen uygulamayı hayata geçirdi. Sektör temsilcileri konut almanın tam zamanı olduğunu söylüyor...

Konut projelerinden ev almanın avantajları!

Son yıllarda konutların depreme daha dayanaklı, lüks yapılması ve konut arz/talep dengesinde talebin daha fazla olması projeden konut satışlarını artırdı. Peki projelerinden ev almanın avantajları nelerdir?

Peşinat olmadan ev almak mümkün mü?

Peşinatı olmayan bir çok kişi ev almanın hayalini kuruyor. Nakdi olmayan ev almak için en uygun zaman olduğunu düşünen yatırımcılar için ''ev almanın 3 yolu'' araştırıldı. 

Ev almanın en kolay yolu: FPK sistemi!

FuzulEv, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığı, faizsiz, peşinatsız ve kredisiz (FPK) ev alma sistemiyle insanların ev hayalini gerçeğe dönüştürmek adına çalışmalarını sürdürüyor. 

tokiden ev almanın şartları Haberi

tokiden ev almanın şartları

Dar ve orta gelirli aileleri uygun ödeme ve taksit imkanlarıyla konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2021 yılında da projelerine hızla devam ediyor.

TOKİ'DEN FIRSAT

Ev sahibi olma hayali olan vatandaşlar TOKİ'nin sosyal konutlarından faydalanıp TOKİ emekli evleri, TOKİ alt gelir grubu evleri, TOKİ şehit yakınları ya da engelli vatandaşlar için evlerin şartlarını öğrenip bu fırsattan yararlanmak istiyor.

KİRA ÖDER GİBİ

Her yıl 100 bin kişiyi yeni evlerine kavuşturan TOKİ, 114 bin TL'den başlayan fiyatlarla birçok ilde bulunan konutlarını satıyor. 180 ay vade fırsatı sunulan projede aylık taksit tutarı ise 562 TL'den başlıyor.

GELİR ŞARTI DEĞİŞTİ

TOKİ'nin alt gelir grubu için başvuru şartı 2021 yılı için değişti. Geçtiğimiz yıl aylık hane halkı gelirinin, en fazla 5.500 TL...