25 / 04 / 2024

Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlardan bazı şartlar aranıyor. Peki Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hem dar gelirliyi hem de orta gelirliyi ev sahibi yapıyor ve böylece hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. Kurum, bunun yanı sıra emeklilere özel satışa çıkardığı projelerle düşük taksit ve peşinat ödemeleri ile emeklileri de ev sahibi yapıyor. Özellikler dar gelirlinin umudu olan  TOKİ  bugüne kadar 837 bin 572 adet konut üretti. Kurumun 2023 hedefi ise 1 milyon 200 bin konut rakamına ulaşmak. 

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarda bazı şartlar aranıyor. Bu şartlar projeden projeye göre değişkenlik gösterebiliyor. Ancak bir çok insanın en çok merak ettiği "Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?" sorusunun yanıtı kurum tarafından şu şekilde veriliyor;

"Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekmektedir (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç). Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır."


Geri Dön