26 / 04 / 2024

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

TOKİ tarafından Türkiye'nin dört bir yanında inşa edilen muhteşem konutlar ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini süslüyor. Peki üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Türkiye'nin her noktasında inşaa edilen birbirinden muhteşem evler ev sahibi olmak isteyenler için yapılıyor. Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ'den ev sahibi olmayı düşünen vatandaşlar  TOKİ  başvuru şartlarını araştırıyor. Peki TOKİ'den ev nasıl alınır? Peki TOKİ’nin hangi ilde konut satışının olduğunu nasıl öğrenebilirim? İşlemlerini benim adıma başkası yapabilir mi? TOKİ hangi illerde konut yapacak 2019? İşte tüm bu soruların cevapları...

Taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'ye başvurabilir mi?

TOKİ'nin hangi ilde konut satışı olduğunu web sayfası üzerinden “Talep ve Satış” bölümünden öğrenebilirsiniz. Kuralı satışlarda ve alt gelir projelerinde, başvuru sahibinin kendisine, eşine ve velayeti altında bulunan çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekiyor.

Açık olarak gerçekleştirilen satışlarda ise bu şart aranmıyor ve projelerin durumlarına göre bazen uygulanabiliyor. İlgili projelerin satış duyurular kısmında bu bilgiler detaylı olarak yer alıyor.


Geri Dön